Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 20 de producatori agricoli din Alba, obligaţi să returneze subvenţiile pentru motorină


Peste 20 de producatori agricoli din Alba, care au beneficiat de subventii la motorina în valoare totala de peste 27.000 de lei, dar care nu au mai înfiintat culturi agricole în toamna anului trecut, au fost obligati sa returneze sprijinul financiar. In cinci cazuri s-a apelat la calea juridica.
Potrivit unui material prezentat, miercuri, în sedinta Colegiului Prefectural Alba, pina la sfirsitul lunii trecute s-a recuperat si virat la bugetul de stat suma de 15.751 de lei, de la 16 producatori. În celelalte cinci cazuri s-a recurs la calea juridica, au precizat reprezentantii Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Alba.

În total au fost verificati în teren 60 de producatori agricoli, persoane fizice si juridice. Cei 21 de fermieri depistati cu nereguli, care nu au înfiintat culturi agricole pe suprafata de 701 hectare în toamna anului 2009, au sustinut ca nerealizarile au fost cauzate de conditiile agrometeorologice nefavorabile, ce au dus la întirzierea recoltarilor si a eliberarii terenului.

Specialistii DADR Alba au verificat si respectarea destinatiei creditului agricol de productie, acordat prin contractele încheiate cu bancile comerciale în baza Legii nr.150/2003- Legea creditului agricol si a H.G. nr.615/2009 privind nivelul fondurilor publice aprobate la creditele agricole de productie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Au fost verificati 11 agenti economici din sectorul vegetal, ce au beneficiat de credit agricol de productie pentru înfiintarea, întretinerea si recoltarea culturilor agricole sau pentru întretinerea si recoltarea plantatiilor pomicole si viticole.

Cu aceasta ocazie, s-a constatat ca peste 816.000 lei au fost utilizati de catre sapte beneficiari pentru alte cheltuieli care, în conformitate cu legislatia în domeniu, sint considerate cheltuieli neeligibile. Astfel, în multe situatii, bancile creditoare au procedat la decontarea din credit agricol a facturilor pentru achizitii de produse si servicii la pretul integral, adica inclusiv TVA, fapt interzis de actele normative, plata TVA fiind o cheltuiala neeligibila. Suma în cauza, considerata cheltuiala neeligibila, a fost exclusa de la acordarea alocatiei bugetare.

Inspectorii DADR Alba au verificat si respectarea legislatiei pe filiera cerealelor si a produselor procesate din cereale. Au fost efectuate 15 controale la depozitele de cereale autorizate, pentru a se stabili daca se respecta conditiile avute la autorizare ce determina o buna depozitare si pastrare a produselor agricole.

S-a constatat ca la patru depozite nu se respecta în totalitate conditiile avute la autorizare, agentii economici în cauza fiind sanctionati cu avertisment scris, au mai precizat reprezentantii DADR Alba.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016