Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 300 de oieri au protestat joi la Bucureşti, revoltaţi de ordinul ANSVSA 111/2008


„Noi suntem ciobani la oi, vindem brânză la butoi“, „Nu vă bateţi joc de noi, că vine ursu’ la voi“, „ANSVA, groparii zootehniei româneşti“, aşa au început să protesteze 300 de ciobani veniţi din toate judeţele ţării în faţa sediului Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
Ciobanii au venit să abroge Ordinul 111, care prevede ca toţi producătorii să se înscrie la Registrul Comerţului ca persoane fizice autorizate şi să fie obligaţi să ambaleze brânza într-o folie cu etichetă, laptele în recipiente din sticlă, nu în PET-uri, smântâna în recipiente de unică folosinţă din plastic, iar ouăle în cutii mici din carton.

Suntem de acord cu apă caldă şi toate condiţiile pe care trebuie să le respectăm. Acceptăm să fim verificaţi, dar numai să nu plătim bani. Aceşti oameni vor să ne distrugă“, a declarat Badea Cârţan, cioban din judeţul Timiş.

Ţăranii solicită în primul rând să fie scoase din ordin articolele care cer să fie autorizaţi la Registrul Comerţului şi să nu li se mai limiteze vânzarea cantităţii de produse. Potrivit ordinului, dacă devin persoane fizice autorizate, producătorii vor putea vinde doar 1.000 de kilograme de brânzeturi pe săptămână, 1.000 de ouă pe lună şi 500 de kilograme de produse din pasăre pe lună. „Noi, producătorii, va trebui să obţinem certificate pentru a deveni persoane fizice autorizate, iar cantitatea de produse scoase la vânzare va scădea cu jumătate. Va trebui să plătim o taxă de 250 de lei pentru o analiză de brânză şi una de 160 de lei pentru ape şi furaje suplimentare“, a declarat, pentru Cotidianul, Nechifor Ionică, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de ovine şi caprine din Botoşani.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Citeste mai mult in Cotidianul
Si Adevarul scrie pe marginea protestului de ieri.

Au fost prezenţi reprezentanţi ai sindicatelor şi asociaţiilor crescătorilor de ovine şi caprine din şapte judeţe: Sibiu, Iaşi, Gorj, Ialomiţa, Botoşani, Timiş, Hunnedoara.

Protestul s-a încheiat la ora 1.30, iar reprezentanţii fermierilor sperau, la închiderea ediţiei, să intre într-un dialog direct cu reprezentanţii autorităţii.

„Cu ordinul ăsta nu mai putem să vindem nici măcar o sticlă de lapte în piaţă“, Maria Vrânceanu, crescător de ovine din Sibiu.

Ciobanii, impotriva lapletui in plastic, este titlul unu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016