Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste o jumatate de milion de hectare de terenuri agricole amenintate de inundatii

peste-o-jumatate-de-milion-de-hectare-de-terenuri-agricole-amenintate-de-inundatii

ANIF a pus in functiune toate pompele de desecare pe care le are in dotare, in urma precipitatiilor cazute in ultima vreme si a topirii zapezii.


In urma intrunirii Comitetelor pentru Situatii de Urgenta la nivel teritorial, unde s-au stabilit anumite zone cu exces de umiditate pe terenurile agricole, Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale, prin Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare, a stabilit nevoia de punere in functiune a statiilor de pompare pentru desecare pe raza a 16 judete, respectiv Arad, Brasov, Braila, Calarasi, Constanta, Dolj, Galati, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Olt, Satu Mare, Teleorman, Timis, Tulcea si Vaslui.
 
Astfel, in data de 14 martie 2018 au fost puse in functiune 180 de statii de pompare pentru evacuarea apei de pe o suprafata de 517 mii de hectare. De la inceputul anului au functionat 198 de statii de pompare pentru desecare, prin intermediul carora a fost evacuat un volum de 627 milioane de metri cubi.
 
In prezent, ANIF detine in administrare un numar de 470 de amenajari de desecare la nivel national, in suprafata totala bruta de 3.085.895 ha, din care 1.463.926 ha cu evacuarea apei prin pompare și 1.621.968 ha cu evacuarea apei gravitational.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

ANIF a raspuns prompt tuturor solicitarilor de desecare venite de la Comitetele Judetene pentru Situatii de Urgenta, dar si la cererea beneficiarilor privati. Practic, ANIF a functionat cu toate statiile de pompare de desecare aflate in administrarea sa, disponibile in acele zone.
 
Costurile pentru aceste servicii de desecare sunt asigurate in cea mai mare parte din bugetul ANIF, doar beneficiarii privați avand o contributie extrem de mica, de aproximativ 5% din totalul costurilor pentru lucrarile solicitate.
 
Facem precizarea ca statiile de pompare pentru desecare vor asigura permanenta 24h/24 atat timp cat va fi necesar, avand in vedere ca prevenirea inundarii localitatilor si evitarea baltirii apei pe suprafete agricole reprezinta unele dintre activitațile principale ale ANIF.
 
Potrivit prevederilor legale, ANIF desfasoara actiuni de prevenire si protectie a amenajarilor de imbunatatiri funciare aflate in administrarea sa fata de factorii de risc si a calamitatilor naturale, fenomenelor meteorologice periculoase si a accidentelor la constructii hidrotehnice.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016