Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Stiri

Graul european va fi, in mare parte, transformat in nutret. Precipitatiile abundente au afectat, din pacate, calitatea recoltei.
Zone din Franta si Germania au inregistrat luna trecuta o cantitate dubla de precipitatii fata de valoarea normala. Chiar daca firma de consultanta Strategie Grains mizeaza pe o majorare a productiei de grau cu 12% in acest an, comparativ cu anul trecut, ploile necontenite si-au facut simtite efectele chiar in momentul in care incepea recoltatul, provocand aparitia unor boli si blocand tractoarele in campurile ude.
"Ne asteptam la o revenire semnificativa a productiei UE" spune Vincent Braak, analist la Strategie Grains. Acesta a avertizat insa ca o "parte importanta" din recolta de grau va fi reorientata dinspre panificatie spre utilizarea ca nutret.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Desi asta ar putea pune sub semnul intrebarii vanzarile spre pietele cu standarde de calitate ridicata, cum este Africa de Nord, exista si motive de optimism. Uniunea Europeana se asteapta ca exporturile sale sa creasca cu 11% iar blocul comunitar este un concurent pentru a prelua o parte din cota de piata a rivalilor, in conditiile in care America de Nord este lovita de seceta, iar vanzarile Rusiei au fost complicat de o taxa la export. In plus, chiar si graul de calitate inferioara ar putea fi la mare cautare, in conditiile in care exista presiuni asupra aprovizionarii mondiale cu nutreturi.
In cazul Romaniei, vremea a majorat cu siguranta volumul productiei de grau, traderul Cerealcom Dolj prognozand o crestere de 64% a recoltei in acest an. Romania este una din primele tari din UE care incepe recoltatul graului si recent a dominat vanzarile in Egipt, cel mai mare importator mondial.
Insa ploile abundente din Romania si Bulgaria au afectat calitatea graului. Chiar si asa, graul celor doua tari ar putea fi pe placul statelor din Asia de Sud-Est, unde exista o cerere solida pentru grau folosit ca nutret si in plus exista ingrijorarea ca taxa la export din Rusia ar putea face achizitiile de acolo nesigure, a declarat managerul de risc de la Cerealcom, Thomas Deevy.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 4 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News