Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Peste un milion de hectare de grau, afectate de seceta si inghet (VIDEO)
Seceta si inghetul au calamitat peste un milion de hectare cultivate cu cereale in toamna si primavara, din suprafata totala de sapte milioane de hectare, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, informeaza Mediafax.
"Din ceea ce s-a centralizat la minister pana in dimineata aceasta, avem afectate un 1-1,054 milioane hectare, unele in proportie de peste 50%, iar altele sub acest procent. Vom lua legatura cu Institutul National de Meteorologie. Ei sunt cei care pot emite documentatia, ca sa putem declara stare de calamitate. Oricum, vom avea calamitate, pentru ca iunie se anunta cea mai secetoasa luna", a spus Sarbu.
El a aratat ca fermierii ale caror terenuri sunt afectate ar putea sa primeasca despagubiri din fondul special de interventii al guvernului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Compensam pierderile prin irigarea unei suprafete de 500.000 de hectare, cat am putut reabilita pana in acest moment, de la 60.000 cat erau reabilitate in iarna", a spus Sarbu.
Ministrul a adaugat ca institutia pe care o conduce are in vedere un program de reabilitare a suprafetelor agricole, care insumeaza 1,5 milioane de hectare, pe o perioada de patru ani.
"Incercam sa facem cat mai mult, dar oricum si cele 1,5 milioane hectare nu vor fi de ajuns. Trebuie sa intervenim cu impaduriri, dar trebuie sa se reorienteze si fermierii si sa inceapa forarea puturilor, pentru ca e mult mai ieftin si mai la indemana lor", a spus Sarbu.
Citeste mai mult in Romania Libera
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News