Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Piata interna de morarit si panificatie va atinge anul acesta 2 mld. euro


Piata interna de morarit si panificatie va atinge anul acesta doua miliarde de euro in crestere cu 15% fata de 2007, a declarat, saptamana trecuta, in cadrul celei de-a treia conferinte anuale a Districtului IAOM EURASIA, secretarul general al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Sorin Chelmu.

Reprezentantul ministerului a mai spus ca aceasta crestere se datoreaza ritmului sustinut de investitii. Sorin Chelmu a adaugat ca prin Programul National de Dezvoltare Rurala pentru sectoul de morarit si panificatie sunt alocate fonduri de 80 miliarde de euro.

"Absorbtia fondurilor va avea ca efect cresterea si eficientizarea productiei si asigurarea cresterii calitatii prin investitiile in cercetare si dezvoltare", a mai spus acesta.

Consumul de paine a scazut in Romania anul acesta cu 1,5 kilograme, ajungand la 112 kilograme pe cap de locuitor, a declarat la inceputul lunii octombrie pentru NewsIn Aurel Popescu, presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit si Panificatie, Rompan. Pe de alta parte, Popescu a precizat ca, odata cu scaderea consumului de paine, s-a inregistrat o crestere a pietei produselor de patiserie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


"In 2008, consumul total al produselor din cereale a scazut cu 0,2%. O crestere au inregistrat produsele de patiserie, cu 12% mai mult comparativ cu anul trecut", sustinea reprezentantul Rompan, prezent la cea de-a opta editie a Targului de Paine.

Referitor la scaderea consumului, Popescu spunea ca tendinta este de a ne plasa in contextul european, unde media consumului anual de paine este de aproximativ 80 de kilograme pe cap de locuitor.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016