Potrivit patronatelor din panificaţie, piaţa neagră a ajuns la 60-70%. Rompan: Acest fenomen a luat o asemenea amploare, încât celelalte probleme sunt minore. ANAMOP: Autorităţile de control au lăsat industria de profil nesupravegheată. Industria locală de panificaţie se află într-un haos total determinat de amploarea pe care a luat-o în ultima perioadă piaţa neagră, potrivit reprezentanţilor patronatelor din panificaţie.
"Este un haos general în această industrie, autorităţile de control au lăsat piaţa nesupravegheată, fapt ce a determinat ca peste 70% din această piaţă să reprezinte produsele vândute la negru", a declarat, pentru Curierul Naţional, Viorel Marin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Industriei de Morărit şi Panificaţie (ANAMOP).
De asemenea, Aurel Popescu, preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase - Rompan, ne-a spus că anul trecut, piaţa neagră a ajuns la 60%, depăşind valoarea de 500 milioane de euro. Acesta ne-a mai explicat că industria de panificaţie a înregistrat un declin, dar nu pentru că ar fi scăzut consumul. "În 2009, piaţa de panificaţie a scăzut cu 7-8%, dar nu din cauza reducerii consumului, ci a avansului produselor vândute la negru", a declarat pentru Curierul Naţional, Aurel Popescu, completând că piaţa pâinii a ajuns în 2009 la o valoare de 900 milioane de euro.
Citeste mai mult in Curierul National.
"Este un haos general în această industrie, autorităţile de control au lăsat piaţa nesupravegheată, fapt ce a determinat ca peste 70% din această piaţă să reprezinte produsele vândute la negru", a declarat, pentru Curierul Naţional, Viorel Marin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Industriei de Morărit şi Panificaţie (ANAMOP).
De asemenea, Aurel Popescu, preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase - Rompan, ne-a spus că anul trecut, piaţa neagră a ajuns la 60%, depăşind valoarea de 500 milioane de euro. Acesta ne-a mai explicat că industria de panificaţie a înregistrat un declin, dar nu pentru că ar fi scăzut consumul. "În 2009, piaţa de panificaţie a scăzut cu 7-8%, dar nu din cauza reducerii consumului, ci a avansului produselor vândute la negru", a declarat pentru Curierul Naţional, Aurel Popescu, completând că piaţa pâinii a ajuns în 2009 la o valoare de 900 milioane de euro.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Curierul National.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News