Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Piaţa uleiului de gătit scade în valoare deşi este constantă în volum


În acest an, piaţa uleiului de gătit a scăzut în valoare cu 5%, deşi a fost constantă în volum, în parte datorită orientării gospodăriilor către mărcile private, care au un preţ mai mic comparativ cu cel al mărcilor proprii ale jucătorilor de pe piaţă, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare de piaţă GfK, scrie Ziarul Financiar.
Anul trecut piaţa uleiului a fost evaluată între 270 şi 350 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF care au la bază consumul per capita şi preţul mediu al unei sticle. Segmentul mărcilor private creşte în volum, în principal datorită faptului că românii achiziţionează la nivel de gospodările mai mult ulei decât anterior, potrivit datelor GfK.

Cristian Ungureanu, director general şi director financiar al Bunge România, cel mai important jucător de pe piaţa uleiului, cu afaceri de 260 mil. euro anul trecut, în creştere de la 213,7 mil. euro în 2008, afirmă pe baza unor date GfK că România se numără printre ţările cu cel mai mare consum de ulei per capita din Estul Europei, fiind depăşită doar de Bosnia.

În iunie, el mai spunea că în ţara noastră consumul casnic de ulei alimentar îmbuteliat a crescut în 2009, atingând un nivel de peste 9 litri per capita. Mai mult, pentru acest an Ungureanu estima "o menţinere constantă a consumului. Chiar dacă, în general, consumatorii au tendinţa să cheltuie mai puţin, ei nu renunţă la produse de bază; ca urmare, produsele de bază şi, implicit, uleiul alimentar, vor fi prezente în continuare în coşul zilnic de cumpărături". El nu face estimări şi pentru afacerile companiei, deoarece spune că luna decembrie este una importantă din punct de vedere al consumului, şi s-ar putea observa o modificare a cifrelor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Ungureanu spune că piaţa uleiului din România este dominată de uleiul de floarea soarelui, însă se poate observa o "apetenţă din ce în ce mai crescută pentru uleiul de măsline. Piaţa uleiului de măsline este încă mică în volum". Bunge este prezent pe acest segment cu Floriol, uleiul de măsline al companiei fiind produs în Spania. În portofoliul Bunge sunt incluse următoarele produse Floriol pe segmentul premium, Unisol şi Ulvex pe segmentul mainstream şi Raza şi Rumen pe segmentul de preţ economic.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016