Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Plante medicinale: Sapunarita - Saponaria Officinalis
Sapunarita este o planta erbacee anuala sau bienala din flora spontana, sapunarita sau ciuinul rosu este cultivata pentru proprietatile sale farmaceutice. Are tulpini putin remificate, frunze opuse, alungite, flori albe – usor lipicioase in varful tulpinii. Partea utilizata: Radacinile. Sapunarita este intalnita in flora spontana, creste in locuri insorite, pe nisipuri, de-a lungul raurilor, pe langa garduri, drumuri, in zona de ses si de deal, indeosebi in intreaga Campie de vest, Delta Dunarii, Muntenia, Oltenia. In cultura poate valorifica bine terenurile nisipoase recomandandu-se mai ales in jud. Dolj, Teleorman, Ialomita, Arad, Bihor, Constanta, Tulcea, Prahova.
Recoltare: Radacinile se scutura de pamant si se pun la uscat
Principii active: Saponozide triterpenice
Actiune farmacologica: Diuretic, depurativ, vermifug
Recomandari: Bronsite, tuse, Afectiuni urinare, dermatoze, plagi, eczeme, furuncule, combaterea viermilor oxiuri, faringite granuloase
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Mod de administrare: Decoct( 1 lingurita la cana) 3-5 cani pe zi); spalaturi locale cu decoct, gargarisme si baI de sezut contra oxiurilor.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura