Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Plante medicinale: Graul
Graul contine numeroase saruri minerale si elemente catalitice - calciu, magneziu, sodiu, potasiu, clor, sulf, siliciu, zinc, mangan, cobalt, cupru, iod, arsenic; grasime fosfatata; amidon; vitaminele A, grupul B, E (germen), K, D, PP; fermenti. Se poate spune ca bobul de grau este un adevarat “ou” vegetal. El contine toate elementele necesare unei bune functionari a organismului nostru.
GRAUL INCOLTIT
Va fi totdeauna administrat, cu folos in toate starile de demineralizare, anemie, astenie fizica sau intelectuala, crestere, rahitism, tuberculoza, sarcina, alaptare. Germinarea atrage, intr-adevar, uimitoare transformari ale graului:
fosfor magneziu calciu
graunte intreg 423mg% 133mg% 45mg%
graunte incoltit 1050mg% 324mg% 71mg%
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Pregatirea pentru incoltire:
Graul se spala si se pune intr-un recipient plin cu apa incropita. Il vom lasa acolo douazeci si patru de ore, il vom clati, il vom pune intr-o farfurie adanca , avand grija sa-l mentinem mereu umed. Il vom clati in fiecare zi. Astfel graul va germina (aparitia unui mic punct alb), in doua zile (vara), cel mult in patru zile (iarna). Graul incoltit nu se pastreaza, trebuie pregatit in fiecare zi. Se consuma una, pana la trei lingurite pe zi, rontaite. Nu trebuie sa se depaseasca, cinsprezece sau douazeci de zile, la fiecare doua trei luni. In mod exceptional, nu se recomanda anumitor hipertensivi.
Intoarcerea la o alimentatie mai bogata in grau ar reduce - dupa unii autori - numarul astenizatilor, al rahiticilor, coliticilor, arterioscleroticilor, anemiatilor, constipatilor, deprimatilor.
Acesta planta poate fi usor semanata si ingrijita, iar daca o lasam mai mult si o punem intr-un vas cu pamant, poate da un plus de culoare, unei camere mohorate.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura