Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ploieşti: Georgeta Panait este producător de brânzeturi de peste 20 de ani


Zilnic, Georgeta Panait parcurge peste 30 de kilometri, tocmai din localitatea Baba Ana, pentru a-şi vinde în piaţa centrală din Ploieşti produsele despre care spune cu mândrie că sunt 100% naturale. Producerea şi comercializarea brânzeturilor reprezintă o afacere de succes pentru familia din care face parte.
“Mă ocup de brânză de la vârsta de şase ani. Moştenim afacerea de la bunici, şi din partea tatălui şi din partea mamei. Apoi, şi soţul meu face acelaşi lucru. De când ne ştim pe lume am avut zeci de ovine şi de bovine în grajdurile de acasă. Am fost şi proprietari de cai. Suntem nişte oameni simpli, care muncesc din greu şi care ştiu să aprecieze valoarea banilor. Şi asta pentru că niciodată nu am primit nimic de-a gata”, susţine Geta.

Toată familia prepară brânză
“Atelierul” său de preparare a brânzeturilor, cum îi place să-l denumească, se află la ţară, în propria gospodărie. acolo, opt mâini dibace amestecă laptele cald şi proaspăt, îl strecoară, apoi îl pun în vase speciale.

“Nu e deloc simplu. E o muncă grea, solicitantă. Dimineaţa, la ora 5, suntem toţi în picioare. Mergem şi mulgem vacile, cu jutorul unor aparate speciale, apoi încălzim laptele la 37 de grade şi se dă cheag. După vreo 40 de minute, caşul rezultat se pune pe crintă, un soi de vas de formă dreptunghiulară. De aici începe greul. Trebuie să stai să crestezi brânza din cinci în cinci minute pentru a se scurge zerul din ea, până devine consistentă”, explică prahoveanca.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Adevarul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016