Zilnic, Georgeta Panait parcurge peste 30 de kilometri, tocmai din localitatea Baba Ana, pentru a-şi vinde în piaţa centrală din Ploieşti produsele despre care spune cu mândrie că sunt 100% naturale. Producerea şi comercializarea brânzeturilor reprezintă o afacere de succes pentru familia din care face parte.
“Mă ocup de brânză de la vârsta de şase ani. Moştenim afacerea de la bunici, şi din partea tatălui şi din partea mamei. Apoi, şi soţul meu face acelaşi lucru. De când ne ştim pe lume am avut zeci de ovine şi de bovine în grajdurile de acasă. Am fost şi proprietari de cai. Suntem nişte oameni simpli, care muncesc din greu şi care ştiu să aprecieze valoarea banilor. Şi asta pentru că niciodată nu am primit nimic de-a gata”, susţine Geta.
Toată familia prepară brânză
“Atelierul” său de preparare a brânzeturilor, cum îi place să-l denumească, se află la ţară, în propria gospodărie. acolo, opt mâini dibace amestecă laptele cald şi proaspăt, îl strecoară, apoi îl pun în vase speciale.
“Nu e deloc simplu. E o muncă grea, solicitantă. Dimineaţa, la ora 5, suntem toţi în picioare. Mergem şi mulgem vacile, cu jutorul unor aparate speciale, apoi încălzim laptele la 37 de grade şi se dă cheag. După vreo 40 de minute, caşul rezultat se pune pe crintă, un soi de vas de formă dreptunghiulară. De aici începe greul. Trebuie să stai să crestezi brânza din cinci în cinci minute pentru a se scurge zerul din ea, până devine consistentă”, explică prahoveanca.
Citeste mai mult in Adevarul
“Mă ocup de brânză de la vârsta de şase ani. Moştenim afacerea de la bunici, şi din partea tatălui şi din partea mamei. Apoi, şi soţul meu face acelaşi lucru. De când ne ştim pe lume am avut zeci de ovine şi de bovine în grajdurile de acasă. Am fost şi proprietari de cai. Suntem nişte oameni simpli, care muncesc din greu şi care ştiu să aprecieze valoarea banilor. Şi asta pentru că niciodată nu am primit nimic de-a gata”, susţine Geta.
Toată familia prepară brânză
“Atelierul” său de preparare a brânzeturilor, cum îi place să-l denumească, se află la ţară, în propria gospodărie. acolo, opt mâini dibace amestecă laptele cald şi proaspăt, îl strecoară, apoi îl pun în vase speciale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
“Nu e deloc simplu. E o muncă grea, solicitantă. Dimineaţa, la ora 5, suntem toţi în picioare. Mergem şi mulgem vacile, cu jutorul unor aparate speciale, apoi încălzim laptele la 37 de grade şi se dă cheag. După vreo 40 de minute, caşul rezultat se pune pe crintă, un soi de vas de formă dreptunghiulară. De aici începe greul. Trebuie să stai să crestezi brânza din cinci în cinci minute pentru a se scurge zerul din ea, până devine consistentă”, explică prahoveanca.
Citeste mai mult in Adevarul
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News