Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ploile aduc productii record de porumb si floarea-soarelui in acest an (VIDEO)
Cu un ochi plang si cu altul rad! Este vorba despre agricultorii romani care spun ca in tot raul provocat de ploi este si un bine: recolta de porumb si floarea-soarelui va fi cu o treime mai mare decat anul trecut.
Ploile au ajutat aceste culturi. Din pacate, semintele vor ajunge peste hotare, in timp ce noi vom continua sa cumparam ulei din Ungaria si Bulgaria.
In premiera anul acesta, cultivatorii romani i-ar putea intrece pe bulgari, care scot peste 4.000 de kilograme de porumb la hectar. Totusi, nu se imbata cu apa rece. Chiar daca avem cea mai mare suprafata cultivata cu porumb din Uniunea Europeana, de regula, Romania ramane la coada clasamentului cand vine vremea culesului.
Cei de la Ministerul Agriculturii estimeaza ca vom recolta cel putin opt milioane de tone de porumb, daca plantele scapa de grindina si vijelii. 80% din productie va pleca la export, cu un pret de aproximativ 500-600 de lei pe tona.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
O afacere ar putea fi anul acesta si floarea-soarelui, care va costa 1.000 de lei tona.
Ce folos, insa, ca avem seminte, daca fabricile noastre nu le mai folosesc si nu mai produc ulei. Bulgarii, ungurii si cei din Republica Moldova cumpara de la noi floarea-soarelui si ne vand uleiul gata facut.
Agricultorii nu uita totusi ca 62.000 de hectare de teren arabil, 31.000 de hectare de pasuni si fanete si peste 6.000 de hectare de paduri sunt distruse. Cu greu ar putea compensa aceste pierderi cu recolta de porumb si floarea-soarelui.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News