Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Politicile agricole in Moldova: dialog fructuos la Edinet cu participarea producatorilor agricoli din regiune


„Am inclus impreuna lucruri bune in acest Caiet de politici agricole, iar pentru a reusi trebuie sa le aparam si sa le promovam”, au afirmat, la Edinet, producatorii agricoli din regiune, reuniti in cadrul unei mese rotunde, una dintre ultimele din seria dialogurilor initiate, in august curent, de Federatia Nationala a Patronatului din Agricultura si Industria Alimentara (FNPAIA).
Politicile in domeniul agricol – inclusiv cele privind subventionarea in agricultura, combaterea monopolismului sau creditarea in agricultura – au fost dezbatute si completate cu idei si solutii in textul Caietului de politici, elaborat de FNPAIA, prin contributia antreprenorilor membri ai Asociatiei regionale a Producatorilor Agricoli „Edinagronord”.

Masa rotunda ce a reunit producatori agricoli din Edinet, Briceni si Ocnita a fost moderata de Presedintele Federatiei Nationale a Patronatului din Agricultura si Industria Alimentara din Moldova, Alexandru Slusari, si a continuat dialogurile regionale privind politicile agricole, desfasurate, in august, septembrie si octombrie, inclusiv la Causeni, Orhei, Stefan Voda, Soroca, Cahul si Hancesti.

Caietul de politici FNPAIA in domeniul agricol, elaborat si discutat in cadrul unui proces participativ, contine acum opiniile si recomandarile antreprenorilor agricoli din tara privind solutionarea problemelor prioritare in agricultura si industria alimentara si va servi drept instrument de pledoarie in fata autoritatilor si partenerilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Politicile pe care le vizeaza Caietul de politici FNPAIA cuprind politicile fundamentale, politici privind producerea si comercializarea produselor agricole, subventionarea agriculturii, politicile fiscale si vamale, piata financiara, cele privind combaterea monopolismului, politicile privind mediul ambiant si dezvoltarea zonelor rurale, sistemul de asigurari sociale si de asistenta medicala, politicile funciare, statutul juridic al bunurilor agricole fostelor gospodarii colective, privind forta de munca, invatamantul in agricultura etc.

„Ideile si potentialul producatorilor agricoli sunt imense, iar acest Caiet de politici ne ajuta sa facem vocea noastra mai puternica si mai solidara”, a afirmat, la Edinet, Presedintele FNPAIA, Alexandru Slusari.

„Anul acesta – si daca nu anul acesta, la anul viitor, la sigur – totuna va trebui sa ne conformam standardelor europene in materie de productie agricola”, a spus, in timpul discutiilor unui capitol al Caietului de politici agricole FNPAIA, Presedinta Asociatiei Producatorilor Agricoli „Edinagronord”, Tatiana Pavliuc.

Primele dialoguri cu participarea antreprenorilor agricoli au fost moderate, impreuna cu conducatorii FNPAIA, de catre Jean-Marie Standaert, Consilier Special al Programului Olandez de Cooperare cu Organizatiile Patronale (DECP, Dutch Employers' Cooperation Programme), care a ajutat, acum cativa ani, Federatia Patronatului din Agricultura din Moldova la elaborarea politicilor in domeniul dialogului social, negocierilor colective si conventiilor colective de munca.

Federatia Nationala a Patronatului din Agricultura si Industria Alimentara (FNPAIA) din Moldova a fost fondata in 2003, avand misiunea de creare a conditiilor favorabile intreprinderilor din ramura agriculturii si industriei alimentare si reprezentarea acestora in relatiile cu autoritatile publice si angajatii. De asemenea, FNPAIA urmareste cresterea bunastarii producatorilor agricoli si imbunatatirea vietii familiilor de agricultori prin exprimarea si promovarea intereselor acestora.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016