Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pomicultura: protejati pomii impotriva atacurilor daunatorilor, in lunile de iarna


In aceasta perioada, lucrarile de ingrijire a pomilor fructiferi tin in primul rand de protejarea tulpinilor acestora, impotriva atacului rozatoarelor. Iarna iepurii si soarecii de camp rod coaja pomilor, in special a celor tineri. Pomii se vor usca in cele din urma, deoarece vasele prin care circula seva sunt sectionate, informeaza specialistii recolta.eu
Pentru a preveni acest lucru, tulpinile pot fi invelite cu trestie, carton bituminos, etc., pana la o inaltime de 1m de la sol. O alta metoda este vopsirea tulpinii cu un amestec de balegar de porc si lapte de var, mirosul va indeparta daunatorii.


Daca in cazul pasarilor sunt folosite binecunoscutele sperietori de ciori, si in cazul iepurilor putem confectiona...sperietori de iepuri! Pentru aceasta lipim pe margine doua CD-uri vechi astfel incat sa obtinem doua cercuri tangente. Acestea sunt prinse apoi pe un bat, la o inaltime de 30-40 cm, intre pomi, sau legata in coroana pomilor intr-un loc vizibil. Sperietoarea imita ochii bufnitelor, pradatori naturali ai rozatoarelor.

Pomii tineri din specii sensibile la geruri se pot proteja de frig invelindu-le coroana cu o folie de plastic sub care vom adauga un strat protector din paie si frunze uscate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pentru livezile tinere, acolo unde o parte din pomi s-au uscat in primul an, se face completarea golurilor, asta insemnand ca acei pomi uscati sunt indepartati si in locul lor sunt plantati altii noi.

Toamna se poate face si fertilizarea solului, cu ingrasamant chimic greu solubil sau organic semidescompus. El se inglobeaza in sol prin aratura, intre randurile de pomi, sau prin sapat direct in jurul fiecarei tulpini, acolo unde numarul de pomi este mic.

Este bine de retinut ca sunt mai multe metode de intretinere a solului in cazul unei livezi, si anume:

  • teren complet inierbat, ceea ce inseamna ca tot solul este acoperit de un covor de ierburi
  • ogor negru, pe terenul dintre pomi nu creste nimic, si periodic sunt efectuate lucrari de discuire. Este o metoda folosita in cazul livezilor tinere, unde solul trebuie sa fie bine afanat.
  • teren inierbat in benzi, o solutie de compromis intre cele doua anterioare. Terenul intre randuri este inierbat iar cel dintre pomii de pe rand este mentinut afanat.
  • culturi mixte, sunt folosite in primii ani de la infiintarea livezii, cand pomii inca nu au dezvoltat o coroana bogata. Pentru a profita din plin de terenul ramas, intre randuri se pot cultiva legume precum ceapa, usturoiul, mazarea, fasolea.

Citeste si calendarul pomicultorului
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016