Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ponta: Agricultura a contribuit, dar nu toata cresterea economica este datorata agriculturii

ponta-agricultura-a-contribuit-dar-nu-toata-cresterea-economica-este-datorata-agriculturii

Romania a avut o crestere economica de 3.5% in 2013, comparativ cu 2012, agricultura fiind unul dintre factorii cheie care au contribuit la aceasta crestere, Meritul pentru trendul ascendent nu trebuie acordat in totalitate agriculturii, la baza cresterii fiind de asemenea productia industriala, serviciile si gradul de absorbtie a fondurilor europene, a declarat premierul Victor Ponta, in cadrul conferintei de presa pe care a sustinut-o vineri la Palatul Victoria, pe tema rezultatelor anuntate de INS privind cresterea economica din 2013.


“Aceasta crestere economica este meritul tuturor celor care in Romania au muncit in 2013 pentru a avea o crestere a productiei industriale, a exporturilor, a agriculturii. Vreau sa precizez de la inceput ca agricultura a contribuit, dar nu toata cresterea economica este datorata agriculturii. Cifrele acum sunt oficiale din partea INS si Eurostat si agricultura, alaturi de industriei, alaturi de servicii si de absorbtia fondurilor europene a facut posibil acest lucru. Romania s-a obisnuit de multe ori sa fie pe primul loc in sens negatic in anumite domenii pe plan european. Vreau sa salut faptul ca suntem pe primul loc la crestere economica si sa multumesc tuturor celor care in tara noastra au muncit pentru ca aceste rezultate sa apara. Este un trend pozitiv pe care in mod sigur trebuie sa il pastram in perioada imediat urmatoare”, a declarat Ponta.

In viziunea premierului, cel mai neasteptat success al Romaniei in 2013 a fost imbunatatirea gradul de absorbtie a fondurilor europene, de la circa 6%, in 2011, la 33,47%, cifra din 2013. Sectoarele care au atras cele mai mari sume fiind Mediul si Transporturile.
Ponta a subliniat de asemenea si faptul ca rata inflatiei a cunoscut in 2013 un minim de dupa 1989, de 1,55% in decembrie anul trecut.

In ceea ce priveste subventiile directe pentru agricultura, premierul Romaniei anunta o crestere si in 2015, dupa ce in 2013 sprijinul financiar a ajuns la 139,17 euro pe hectar, cu 40% mai mari ca in 2011.
“In 2015 va continua cresterea subventiilor la agricultura. Pentru prima oara dupa 1989 Romania a exportat mai multe produse agricole decat a importat, pe masura ce s-au deschis piete ca Turcia, China, piete pe care Romania nu le accesa in mod traditional”, a precizat seful Executivului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


In discursul sustinut vineri, Ponta a vorbit si despre aderarea Romaniei la zona euro, aratandu-se increzator ca pana in 2019 vom indeplini conditiile impuse aderarii.
“Romania indeplineste toate criteriile de convergenta nominal pentru a adera la zona euro. In realitate, dincolo de aceste criteria, este vorba si de convergenta reala – capacitatea economiei de a indeplini conditiile de stabilitate din zona euro. Daca vom indeplini aceste conditii, atunci Romania va putea fi din 2019 un membru deplin si vom putea adera la euro”, a declarat premierul.

Pe de alta parte, Victor Ponta a anutat ca in 2014 investitiile publice vor reprezenta de 3 ori deficitul, 6% din PIB. Agricultura ar urma sa primeasca in acest an doua miliarde de lei pentru subventii, iar investitiile in mediul rural vor creste de la 14 la 18 miliarde in 2014.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016