Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Porcii nu mai pot fi hraniti cu laturi

porcii-nu-mai-pot-fi-hraniti-cu-laturi

ANSVSA avertizeaza ca printr-un nou act se stabileste ca porcii nu mai pot fi hraniti cu laturi.


Specialistii din domeniu recunoscuti de blocul comunitar sustin ca porcii nu mai pot fi hraniti cu laturi, iar UE ii sustine. Ce inseamna acest lucru pentru fermierii romani? Ei bine, diete prestabilite si grafice cu mancare variata in prima faza. Apoi, igiena permanenta si atentie sporita!
 
Legea porcului sustinuta de UE pentru a fi implementata la nivelul tuturor tarilor membre stabileste ca porcii nu mai pot fi lasati sa umble liberi prin gospodarie, nu pot sa se afle pe langa balti, rauri si alte animale. Simultan, porcii nu mai pot fi mutati dintr-o gospodarie intr-alta. Fermierul care vrea sa creasca porci pentru comercializare va fi obligat sa se autorizeze in acest sens si sa indeplineasca conditiile sanitare impuse cresterii porcinelor la nivel industrial.
 
Legea porcului va reprezenta o legislatie importanta ce va fi dezbatuta in Parlament. Din precizarile sefului ANSVSA reiese ca actul normativ va fi intocmit in acest an, insa sunt sanse minime sa intre in vigoare in 2020, mai ales ca in toamna vor fi alegeri.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
Exploatatia mica de crestere a suinelor are un efectiv de 65 de capete de porcine. Urmeaza, apoi, exploatatia de tip A, detinuta de persoane fizice autorizate, Intreprinderi Individuale, Intreprinderi Familiale sau persoane juridice organizate in conditiile legii, dar care sunt inregistrate in Sistemul National de Identificare al Animalelor, sunt inregistrate sanitar-veterinar si respecta toate regulile legislatiei in vigoare. Cresterea porcinelor se mai poate face si in exploatatia comerciala de porcine.
 

Legea porcului, laturile si fermierii

 
Presedintele Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Robert Chioveanu, a anuntat intr-un interviu acordat Agerpres ca legea porcului, aflata acum in lucru, ii vizeaza si pe tarani.    
 
Conform noilor reglementari, acestia trebuie sa igienizeze spatiile, adaposturile unde sunt detinuti porcii. Ei nu mai pot intra in gospodarie cu incaltamintea si imbracamintea cu care merg pe strada sau in padure.    
 
Trebuie, de asemenea, sa amenajeze o zona unde sa se dezinfecteze la intrarea in gospodarie. Taranul nu va mai avea voie sa hraneasca animalele cu resturi alimentare sau alimente care provin din carnea de porc gatita in familie.
 
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a definit exploatatia de cresterea porcinelor de subzistenta ca fiind acea gospodarie a populatiei unde porcii sunt crescuti exclusiv pentru consum, iar produsele obtinute de la acestia nu intra in lantul alimentar.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton