Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Porcul a ajuns la un minim istoric. Ţăranii spun că nu mai este rentabil să creşti porci pe care să-i vinzi de Crăciun


Preţul pe kilogram al porcului viu cumpărat din piaţă a ajuns şi la 5-6 lei, cu până la 30% mai puţin decât anul trecut. Cei mai ieftini porci sunt la samsarii de animale, dar riscurile să fii înşelat sunt pe măsură.
Criza a lovit cu putere crescătorii de porci. Aceştia au fost nevoiţi să lase foarte mult din preţ. Pe de altă parte, clienţii „înfometaţi" aleargă după chilipiruri şi acceptă să cumpere animale cu provenienţă dubioasă.

„Anul trecut preţul porcului în viu s-a vândut peste 10 lei kilogramul. Acum e criză, se combină în familie mai mulţi şi iau toţi un porc pentru că nu mai sunt bani. Acum depinde de unde îl iei, că ţăranu' mai ţine la preţ, îl dă cu 7 lei pe kil, dar dacă îl iei din dubă, de la negustori, intermediari, ăştia lasă şi sub 6 lei pe kilogram. Ăştia au porci fără coadă, de la abator, miroase carnea a medicamente. Nu ştii ce au mâncat: borhot de la fabrica de alcool, poate şi mortăciuni. Orice, numai grâu şi porumb nu au mâncat porcii ăia! Te tocmeşti cu intermediarii, te bucuri că ai negociat un preţ de 5-6 lei pe kilogram. Numai că în târguri nu există cântare şi negustorul mai pune el 10-15 kile numai din priviri. Mai ai surpriza să îl iei şi cu trichineloză. Ce faci, atunci, cu el? Îl arunci la gunoi. Ăştia care sunt păcăliţi vin de la oraş, nu au văzut porc în viaţa lor. Cei din sat cumpără de la cunoscuţi", ne-a explicat Radu, un crescător de porci din Ghimpaţi, judeţul Giurgiu.

S-a ieftinit cu 25 de mii într-o lună

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Supărarea crescătorilor, bucuria clienţilor. Nu şi a celor care s-au grăbit. „Am plătit arvuna în luna noiembrie la un vecin în Mârzăneşti pentru un porc pe care urma să îl tai de Crăciun. M-am tocmit la un preţ de 85 de mii lei vechi pe kilogram. Când am fost săptămâna asta să îl iau, am plătit diferenţa şi în curte era unu' care cumpăra un alt porc, de la acelaşi crescător, cu 60 de mii. La porcu' meu de 130 kile m-am înţepat cu două milioane jumate", ne-a spus Ion Marar.

Florin din Bragadiru avea drum la Giurgiu. Când s-a întors a oprit în târg la Călugăreni să cumpere scândura. Numai că, în final, a făcut un alt troc. „Mi s-a părut ocazie un porc de 120 de kile la 6 milioane şi-am luat. Cu trei milioane avem carne, maţe de cârnaţi, tobă, leber, muşchi. Cu banii ăştia ce îţi iei din market? Maximum 20 de kile de carne."

Citeste mai mult in Romania Libera
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016