Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Postul de director al Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura a fost scos la concurs


Postul de preşedinte-director general la Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură a fost scos la concurs, după demisia depusă de Gheorge Ştefan, la cererea ministrului agriculturii, Ilie Sârbu, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale.

Concursul se organizează de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, în perioada 23- 26 ianuarie 2009.


Cei care vor să ocupe acest post trebuie să cunoască Programul Operaţional pentru Pescuit (POP) 2007- 2013, Regulamentul Consiliului privind Fondul European pentru Pescuit precum şi cel al Comisiei de stabilire a unor norme detaliate pentru punerea în aplicare a Regulamentului (CE) 1198/2006 al Consiliului privind FEP.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, solicitanţii trebuie să stăpânească Ghidul solicitantului pentru Măsurile 2.1, 2.6, 1.3 şi 1.5 incluse în POP precum şi toată legislaţie românească din domeniul pescuitului şi acvaculturii.

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, i-a cerut preşedintelui ANPA, Gheorghe Ştefan, la începutul lunii ianuarie, să demisioneze din cauza întârzierilor în atragerea fondurilor europene din Programul Operaţional pentru Pescuit.

Funcţia a fost preluată temporar de Marisanda Pîrîianu, adjunctul agenţiei, căreia i-a solicitat o analiză exactă în sector.

Programul Operaţional pentru Pescuit a fost aprobat de Comisia Europeană în data de 20 decembrie 2007, mult mai devreme decât Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, dar deschiderea sesiunilor de depunere a proiectelor a fost amânată pe întreg parcursul anului 2008.

Responsabili din MAPDR au precizat că întârzierile s-au datorat auditărilor nefinalizate pe toate recomandările CE referitoare la cheltuielile eligibile pentru acest program, dar şi la lipsa unui sistem informatic la APDRP, agenţia care va derula plăţile din acest program. Ministerul Agriculturii aşteapta la finele lunii noiembrie un raport al Curţii de Conturi - Autoritatea de Audit - pe procedurile Programului Operaţional pentru Pescuit.

Cele două măsuri din POP pe care se puteau depune proiecte erau cele destinate investiţiilor în acvacultură, utilaje şi echipamente de pescuit.

Sumele alocate pentru 2008 pe axa 1 şi axa 2 referitoare la acvacultură şi respectiv adaptarea flotei de pescuit se ridică la 53 de milioane euro.

Prin Programul Operaţional pentru Pescuit (POP), Uniunea Europeană alocă fonduri nerambursabile de 230 milioane euro până în 2013, la care se adaugă contribuţia României de 77 de milioane de euro
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016