Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prahova: Doar trei contracte de irigatii, incheiate in acest an


Unitatea de Administrare Prahova din cadrul Administratiei Nationale de Imbunatatiri Funciare (ANIF) a incheiat, in acest an, doar trei contracte cu fermierii, pentru o suprafata totala de 24,5 hectare, potrivit declaratiilor sefului Serviciului operational, Filofteia Papuc.

O scadere semnificativa a numarului de contracte si a suprafetelor irigate a inceput sa se constate in urma cu sapte ani.

Daca in anul 2002 suprafata irigata era de 5.229 hectare, anul urmator s-a redus la 1.601 hectare, pentru ca in 2004 sa ajunga la 218 hectare, iar in anul 2005 la 231 de hectare. In anul 2006 s-a inregistrat o crestere, suprafetele irigate fiind de 2.008 hectare, dar a continuat sa scada in 2007 la 437 hectare si in 2008 la 94 de hectare irigate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

In acest an s-au incheiat contracte pentru irigatii cu trei societati: Ecoferm Boldesti-Scaeni, Penitenciarul Targsor si Primaria Aricestii Rahtivani. Apa livrata pentru irigarea legumelor, adapatul animalelor sau pentru amenajarile piscicole este asigurata din trei surse: Leaota, Iazul Morilor Prahova si Iazul Morilor Teleajen.

Tariful perceput, fara TVA, este de 60 lei(1.000 m.c., pentru apa furnizata din cele doua iazuri, respectiv de 118 lei)1.000 m.c., pentru cea din sursa Leaota, deoarece aceasta este apa tratata, a mai precizat Filofteia Papuc.

Potentialul de udare de care dispune in prezent Unitatea de Administrare Prahova din cadrul Administratiei Nationale de Imbunatatiri Funciare (ANIF) este pentru o suprafata de 4.676 de hectare de culturi agricole, dar acesta nu este valorificat din lipsa cererilor.

Fermierii invoca faptul ca nu le ajung banii nici pentru infiintarea si intretinerea culturilor si nu isi pot permite sa incheie contracte pentru irigarea acestora.

Lipsa fondurilor se resimte nu numai la agricultori, dar si la ANIF Prahova, care nu are bani pentru investitii, fiind de stricta necesitate achizitionarea unui tractor sau buldoexcavator pentru executarea lucrarilor de intretinere si reparatii a sistemelor de irigatii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016