Prețul ciocolatei ar putea crește după ce un fond de hedgind londonez a achiziționat o cantitate importantă de boabe de cacao, iar prețul ingredientului de bază al ciocolatei a ajuns la maximul ultimul 33 de ani, potrivit Financial Times, citat de Adevarul.
Fondul Armajaro a cumpărat 240.100 de tone de cacao, adică 7% din producţia mondială anuală. Aceasta a fost, în același timp, și cea mai mare tranzacție de mărfuri din 1996 și până acum. Mișcarea îndrăzneață a celor de la Armajaro vine după ce prețul boabelor de cacao a crescut cu 150% în ultimii doi ani, iar producătorii au crescut și ei prețurile. Dacă însă trendul va continua, cumpărătorii vor fi cei care vor simți efectele, și asta pentru că va crește prețul ciocolatei. Cu toate acestea, o eventuală creștere a prețurilor se va simți abia de anul viitor.
Consumul de cacao, la nivel mondial, a scăzut patru ani consecutiv, ajungând la un nivel înregistrat în 1960. În plus, prețul unei tone de boabe de cacao a ajuns la 2,732 lire și ar putea depăși 3.000 de lire în curând. În 1977, prețul unei tone era de 3,300 de lire.
Unul din fondatorii Armajaro, Anthony Ward, spune că prețul unei tone va crește semnificativ în septembrie când producătorii vor începe pregătirile pentru Crăciun, iar recolta de cacao din Africa încă nu a apărut pe piață (40% din producția de boabe de cacao este realizată pe Coasta de Fildeș).
Fondul Armajaro a cumpărat 240.100 de tone de cacao, adică 7% din producţia mondială anuală. Aceasta a fost, în același timp, și cea mai mare tranzacție de mărfuri din 1996 și până acum. Mișcarea îndrăzneață a celor de la Armajaro vine după ce prețul boabelor de cacao a crescut cu 150% în ultimii doi ani, iar producătorii au crescut și ei prețurile. Dacă însă trendul va continua, cumpărătorii vor fi cei care vor simți efectele, și asta pentru că va crește prețul ciocolatei. Cu toate acestea, o eventuală creștere a prețurilor se va simți abia de anul viitor.
Consumul de cacao, la nivel mondial, a scăzut patru ani consecutiv, ajungând la un nivel înregistrat în 1960. În plus, prețul unei tone de boabe de cacao a ajuns la 2,732 lire și ar putea depăși 3.000 de lire în curând. În 1977, prețul unei tone era de 3,300 de lire.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Unul din fondatorii Armajaro, Anthony Ward, spune că prețul unei tone va crește semnificativ în septembrie când producătorii vor începe pregătirile pentru Crăciun, iar recolta de cacao din Africa încă nu a apărut pe piață (40% din producția de boabe de cacao este realizată pe Coasta de Fildeș).
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News