Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Prefectura Braşov: vom verifica fiecare teren în parte pentru a vedea unde s-a cultivat şi unde nu s-a cultivat
Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) a solicitat birourilor din teritoriu o situaţie exactă cu toate subvenţiile care s-au acordat, pe ce nume, pentru ce suprafeţe şi cui. Subrefectul Braşovului, Carol Ambruş, ameninţă că vor fi verificaţi toţi solicitanţii, fără excepţie, dosar cu dosar. „Vom verifica fiecare teren în parte pentru a vedea unde s-a cultivat şi unde nu s-a cultivat, iar în cazurile în care banii au fost folosiţi pentru alte chestiuni vor fi luate măsurile care se impun”, a ameninţat subprefectul.
Tot la Braşov, prin intermediul Camerei Agricole se încearcă informarea micilor fermieri cu privire la posibilitatea de a accesa fonduri, nu foarte consistente, dar care i-ar ajuta să îşi dezvolte gospodăriile. De exemplu, pe Măsura 141, care se referă la sprijinirea fermelor de semi-subzistenţă, se dau câte 1.500 de euro pe an, timp de cinci ani. Dacă după primii trei ani se constată că fondurile au fost folosite în scopul alocat, atunci se dau şi pentru ultimii doi ani. Însă, din cele 80 de persoane care s-au arătat interesate la început, dosare au mai depus numai 10. Şi tot prin Camera Agricolă se organizează şi cursuri pentru mici fermieri. În anul 2009, 600 de persoane au urmat şi au absolvit astfel de cursuri, cei care le urmează specializându-se în agricultură, apicultură, creştere de animale, dar şi altele.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura