Preşedintele CJ Tulcea susţine că în Delta Dunării se pescuieşte legal şi că bursa peştelui reprezintă o soluţie pentru pescarii profesionişti, care nu vor mai fi condiţionaţi de proprietarii cherhanalelor la achiziţionarea peştelui. Victor Tarhon s-a întâlnit ieri cu pescarii din Deltă, care sunt nemulţumiţi de noua lege a pescuitului şi de braconaj.
„Pescarii sunt de acord să devină propriii lor stăpâni, să îşi valorifice produsul muncii lor, vor bursă de peşte, dar nu sunt de acord cu cuantumul fix stabilit pentru taxa de autorizare. (...) Se întrevede posibilitatea ca, pe baza unor raportări corecte, să existe o nuanţă în ceea ce priveşte această taxă - astfel, va exista o sumă fixă plătibilă o dată cu eliberarea autorizaţiei, iar la finele anului, prin septembrie, atunci când se termină socotelile în ale pescuitului, după ce se vor primi de la pescari raportările privind capturile pe specii, va exista cel mai probabil un procent. Cine a muncit mult va plăti mai mult, dar va avea şi venituri mai mari, iar cine a muncit mai puţin va plăti mai puţin", a declarat, preşedintele CJ pentru Romania Libera, după întâlnirile cu pescarii din Deltă.
„Pescarii sunt de acord să devină propriii lor stăpâni, să îşi valorifice produsul muncii lor, vor bursă de peşte, dar nu sunt de acord cu cuantumul fix stabilit pentru taxa de autorizare. (...) Se întrevede posibilitatea ca, pe baza unor raportări corecte, să existe o nuanţă în ceea ce priveşte această taxă - astfel, va exista o sumă fixă plătibilă o dată cu eliberarea autorizaţiei, iar la finele anului, prin septembrie, atunci când se termină socotelile în ale pescuitului, după ce se vor primi de la pescari raportările privind capturile pe specii, va exista cel mai probabil un procent. Cine a muncit mult va plăti mai mult, dar va avea şi venituri mai mari, iar cine a muncit mai puţin va plăti mai puţin", a declarat, preşedintele CJ pentru Romania Libera, după întâlnirile cu pescarii din Deltă.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News