Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Pretul carnii de porc si de pasare nu va creste la producatori
Pretul carnii de porc si de pasare nu va creste, la producatori, cel putin 3-4 ani de acum incolo, acesta urmand sa fie mentinut si cu ajutorul schemei financiare care va fi acordata pentru conditii de bunastare la porc si pasare, sustine secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Adrian Radulescu.
"Asteptam la sfarsitul acestei luni acordul Comisiei Europene pentru a putea da producatorilor sprijinul financiar pe bunastare la porc si pasare. Acest lucru va tine pe loc preturile la carnea de porc si pasare, la producatori, cel putin 3-4 ani de acum incolo, dar pe intreg lantul alimentar nu putem noi garanta ca se va intampla la fel", a explicat Radulescu.
Oficialul roman a mai adaugat ca in aceasta perioada scumpirile care pot aparea la anumite alimente sunt doar scumpiri de sezon. De asemenea, in cazul importurilor, pretul produselor alimentare depinde de cursul de schimb valutar.
Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat recent ca preturile produselor de baza ar putea inregistra o crestere cu un procent intre 8 si 10%. Ulterior, seful de la Agricultura a anuntat ca nu va promova niciodata o politica de crestere a preturilor produselor agro-alimentare si considera ca, in acest moment, aceasta este nejustificata si artificiala.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Potrivit datelor MADR, Romania continua sa importe cantitati importante de carne de porc, fie proaspata, refrigerata sau congelata, numai in primele sase luni suma cheltuita depasind 127,593 milioane euro pentru o cantitate de 82.384 tone de carne de porc.
De asemenea, in topul importurilor se mai afla zaharul din trestie sau din sfecla (185.247 tone), in valoare de 88,36 milioane euro, alte preparate alimentare - 66,124 milioane euro, turte si alte reziduuri din extractia uleiului de soia - 65,476 milioane euro.
Tarile comunitare au fost principalele surse de aprovizionare cu produse agroalimentare pentru Romania in primul semestru din acest an, cu un total de 1,907 milioane tone produse, in valoare de 1,4 milioane euro, in timp ce din tarile terte Romania a importat 666.756,56 tone produse, in suma de 362,85 milioane euro.
Deficitul Romaniei in comertul international cu produse agroalimentare a atins 803 milioane euro, in primul semestru al acestui an, in scadere usoara, cu 6,3 la suta, fata de perioada similara din 2009, cand a totalizat aproape 858 milioane euro, potrivit datelor MADR.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura