Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pretul graului a ajuns la 75 bani/kg, in judetul Mures


Preţul grâului a ajuns, în judeţul Mureş, la 75 de bani/kilogram, cu 50% mai mult faţă de toamna anului trecut, şi ar putea ajunge chiar şi la 90 de bani/kilogram, a declarat vineri directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Mureş, Liviu Timar.
"Anul trecut, grâul, în această perioadă se vindea cu 50 de bani per kilogram, iar acum se vinde cu 75 de bani per kilogram. Deci este o creştere de 50% a preţului grâului, cu tendinţă de creştere. Pe plan extern, la bursă, grâul la această dată este în jur de 200-220 de euro pe tonă, dacă transformăm, e aproape 90 de bani per kilogram. Dar la noi nu este atât. La această dată, în judeţul Mureş vorbesc, se vinde cu 70-75 de bani/kilogram", a arătat Timar.

Şeful DADR Mureş a precizat că această creştere s-a produs în ciuda faptului că în judeţ a fost un an acceptabil din punctul de vedere al producţiei de grâu şi că tendinţa este în continuare de creştere a preţului.

"Există grâu. Anul trecut au rămas anumite stocuri. Acum a fost o producţie bună, nu pot să spun că foarte bună, dar, totuşi, o producţie bună. Acest lucru face ca preţul să fie la această dată în jur de 70-75 de bani. Preţul este influenţat în primul rând de piaţa externă. Faptul că Rusia şi-a sistat exportul de grâu, practic va trebui să importe. Toţi marii en gros-işti ştiu acest lucru şi atunci au rezerve, deci ţin la preţ în această perioadă. Fiindcă este clar: grâul (preţul - n.r.) va creşte încă", a precizat Liviu Timar.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta estimează că preţul grâului va ajunge în România, în ianuarie-februarie 2011, la 200-220 de euro pe tonă.

Liviu Timar a spus că în vară s-a recoltat o suprafaţă de 48.557 de hectare de păioase, din care 29.326 de hectare de grâu, cu o producţie medie de 2.900-3.000 de kilograme/hectare.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016