Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Preţul materiei prime s-a dublat, deşi recolta a fost mai mare decât anul trecut
Preţurile la alimentele de bază vor creşte treptat, vârful urmând să fie atins în noiembrie, susţin procesatorii.
Preţurile practicate de angrosişti, dar şi lipsa stocurilor la procesatori, sunt considerate de reprezentanţii asociaţiilor din industria alimentară principala cauză a scumpirilor care vor urma în perioada ce va veni. Patronatele de profil susţin că în ultimele două luni preţul materiei prime a crescut la aproape dublu şi chiar dacă consumul s-a redus, peste câteva luni se va ajunge la un echilibru al cererii şi ofertei, dar preţurile pe piaţă vor fi mai mari. „Recolta din acest an a fost bună, însă de 20 de ani ne confruntăm cu aceeaşi problemă, societăţile comerciale nu au bani suficienţi să facă stocuri mari. În plus, nici nu există silozuri sau hale de depozitare corespunzătoare Angrosiştii intervin pe piaţă, însă cu preţuri care se aliniază la cele internaţionale. În acest an, preţurile la cereale au crescut foarte mult, cauza principală fiind restricţiile pe care le-a impus Rusia la exporturi", ne-a declarat Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară.
Creşteri viitoare de preţuri au fost deja anunţate la principalele produse alimentare de bază: ulei, pâine, lapte, ouă, carne etc. „Nutreţul pentru animale îl cumpărăm la preţuri duble faţă de prima jumătate a anului. Cam în luna noiembrie e posibil ca preţul la carne să crească cu 15-20%. Este adevărat că este criză, consumul este redus şi cu 30%, însă se va ajunge la un echilibru, deja au fost sacrificate un număr foarte mare de animale. Probabil, ce se va vinde va fi la un preţ mai mare", a precizat Gheorghe Caruz, de la Patronatul Român al cărnii de porc.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Romania Libera
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura