Pretul utilajelor agricole creste. Fermierii intampina probleme
Publicat la data de 10 Aug. 2022 in:
Stiri Fermierii intampina probleme din cauza cresterii uriase la utilajele agricole. Aceasta piata devine una din ce in ce mai imprevizibila din cauza intarzierilor de livrare si costurilor de productie.
Fermierilor le este din ce in ce mai greu sa gestioneze piata utilajelor agricole avand in vedere intarzierea livrarilor, care inregistreaza pe zi ce trece un numar mai mare si costurile de productie, care se reflecta, in final, in preturile pe care trebuie sa le achite fermierii.
O companie producatoare de utilaje agricole a afisat o crestere de 20% pentru produsele sale. Scumpirea otelului a dus la aceasta majorare, fiind materia prima de baza in productie.
"Compania de inginerie McAree Engineering a anuntat ca preturile produselor sale vor creste cu 20 % din cauza scumpirii otelului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Astfel, unii producatori irlandezi sunt obligati sa-si revizuiasca ofertele pentru echipamentele si utilajele agricole. Aceasta companie produce si furnizeaza echipamente de productie a furajelor pentru fermierii din Marea Britanie si Irlanda", a precizat europarlamentarul Daniel Buda, pe pagina sa de facebook.
Costul otelului a inregistrat cresteri cu 540 de euro pe tona, in al doilea trimestru al acestui an. Anul precedent, costul agro al acestuia a crescut cu peste 400%, afisand un record. "Din cauza ca Rusia si Ucraina furnizeaza majoritatea materiilor prime, precum minereul de fier si cocsul, iar Rusia este un exportator major de otel in sine, costurile productiei de otel sunt la cote maxime. Pretul altor metale necesare pentru productia de otel, precum nichelul, de asemenea a crescut", scrie AgroTV.
Din cauza cresterii costurilor la energia electrica si gaz, unele fabrici au fost nevoite sa-si inchida productiile in perioadele de cerere de putere maxima. In acest sens, productia totala s-a redus cu pana la 10%.
Vicepresedintele Comisiei de Agricultura din Parlamentul European, Daniel Buda, a purtat o conversatie cu reprezentantii Comisiei Europene asupra masurilor care se intreprind pentru a sustine productia utilajelor agricole.
"Comisia ia diverse masuri pentru a ajuta industriile europene sa atenueze consecintele negative ale invadarii Ucrainei de catre Rusia.
In martie 2022, Comisia a adoptat un cadru temporar de criza care permite statelor membre sa acorde ajutoare in sume limitate pentru intreprinderile afectate de criza actuala sau de sanctiunile si contrasanctiunile aferente, sa asigure faptul ca intreprinderile dispun in continuare de lichiditati suficiente si sa despagubeasca intreprinderile pentru costurile suplimentare suportate ca urmare a preturilor exceptional de ridicate la gaze si energie electrica.
Pentru a spori rezilienta industriei si a-i mari competitivitatea, Comisia isi va intensifica activitatile privind materiile prime critice si va pregati o propunere legislativa, asa cum s-a anuntat in planul REPowerEU.
In paralel, prin intermediul Retelei intreprinderilor europene, Comisia a lansat platforma pentru rezilienta lantului de aprovizionare . Aceasta platforma de corelare ajuta intreprinderile sa pastreze, sa restructureze sau sa inlocuiasca lanturile de aprovizionare existente, sa gaseasca noi parteneri in Europa si sa se aprovizioneze cu materiile prime, piesele, componentele si/sau produsele (semi)finite sau serviciile de care au nevoie pentru a-si mentine activitatea de productie", au transmis reprezentantii Comisiei Europene.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>