Preturile alimentelor continua sa creasca
Publicat la data de 07 Dec. 2021 in:
Stiri FAO anunta ca din cauza graului si a lactatelor preturile alimentelor la nivel global continua sa creasca.
FAO publica lunar propriul sau Food Price Index, care masoara modificarile de preturi inregistrate la un cos de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne si zahar. In luna noiembrie 2021, acest indice a crescut cu 1,2% comparativ cu luna octombrie, pana la 134,4 puncte, cel mai ridicat nivel inregistrat dupa luna iunie 2011. FAO subliniaza ca acest indice continua sa se apropie de recordul absolut de 137,6 puncte, inregistrat in luna februarie 2011.
Laptele praf, untul si painea sunt in mare parte responsabile de cresterea globala inregistrata in luna noiembrie, ca urmare a cererii puternice la nivel mondial si a cotatiilor ridicate la materiile prime agricole, in frunte cu graul.
In ceea ce priveste preturile lactatelor, indicele calculat de FAO a inregistrat o crestere de 3,4% comparativ cu luna octombrie, in conditiile in care "cumparatorii incearca sa se aprovizioneze pe termen scurt pe fondul prognozelor referitoare la o inasprire a pietelor", sustine FAO.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, pretul cerealelor calculat de FAO a crescut cu 3,1% in luna noiembrie comparativ cu luna octombrie, in conditiile in care pretul graului a atins cel mai ridicat nivel de dupa luna mai 2011. "Aceasta crestere reflecta cererea puternica pe fondul livrarilor limitate, in special pentru graul de calitate superioara, precum si ingrijorarile cu privire la ploile insuficiente din Australia si posibilitatea modificarii masurilor de export in Federatia Rusa", subliniaza FAO.
In schimb, pretul uleiurilor vegetale calculat de FAO a scazut usor cu 0,3%, ca urmare a diminuarii cotatiilor la uleiul de soia si uleiul de rapita dar si a scaderii pretului petrolului. La randul sau, pretul global la carne calculat de FAO a scazut cu 0,9% in noiembrie, aceasta fiind a patra luna de scadere consecutiva.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afacere profitabila pe un teren de 100 mp
Flori in ghiveci?! De ce nu? Va propunem o idee prin care puteti exploata inteligent si profitabil un teren de doar 100 de mp care va va aduce pana la 30.000 de euro pe an doar prin cultivarea si comercializarea de flori in ghiveci.... citeste mai mult>>
Ferma de raci. Comertul si desfacerea produselor
Explicati detaliat cum veti utiliza internetul in afacerea dumneavoastra. Faceti o defalcare a costurilor ce le veti avea pentru desfacerea produselor dumneavoastra, raci vii sau carne de rac ambalata. Descrieti concurenta si ce preturi aplica la desfacere, modul cum fac aceasta desfacere si care su... citeste mai mult>>