Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Preturile alimentelor continua sa creasca

preturile-alimentelor-continua-sa-creasca

FAO anunta ca din cauza graului si a lactatelor preturile alimentelor la nivel global continua sa creasca.


FAO publica lunar propriul sau Food Price Index, care masoara modificarile de preturi inregistrate la un cos de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne si zahar. In luna noiembrie 2021, acest indice a crescut cu 1,2% comparativ cu luna octombrie, pana la 134,4 puncte, cel mai ridicat nivel inregistrat dupa luna iunie 2011. FAO subliniaza ca acest indice continua sa se apropie de recordul absolut de 137,6 puncte, inregistrat in luna februarie 2011.
 
Laptele praf, untul si painea sunt in mare parte responsabile de cresterea globala inregistrata in luna noiembrie, ca urmare a cererii puternice la nivel mondial si a cotatiilor ridicate la materiile prime agricole, in frunte cu graul.
 
In ceea ce priveste preturile lactatelor, indicele calculat de FAO a inregistrat o crestere de 3,4% comparativ cu luna octombrie, in conditiile in care "cumparatorii incearca sa se aprovizioneze pe termen scurt pe fondul prognozelor referitoare la o inasprire a pietelor", sustine FAO. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, pretul cerealelor calculat de FAO a crescut cu 3,1% in luna noiembrie comparativ cu luna octombrie, in conditiile in care pretul graului a atins cel mai ridicat nivel de dupa luna mai 2011. "Aceasta crestere reflecta cererea puternica pe fondul livrarilor limitate, in special pentru graul de calitate superioara, precum si ingrijorarile cu privire la ploile insuficiente din Australia si posibilitatea modificarii masurilor de export in Federatia Rusa", subliniaza FAO.
 
In schimb, pretul uleiurilor vegetale calculat de FAO a scazut usor cu 0,3%, ca urmare a diminuarii cotatiilor la uleiul de soia si uleiul de rapita dar si a scaderii pretului petrolului. La randul sau, pretul global la carne calculat de FAO a scazut cu 0,9% in noiembrie, aceasta fiind a patra luna de scadere consecutiva.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016