Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Preturile alimentelor din Romania au devenit insuportabil de mari. Locuitorii din vestul tarii isi fac aprovizionarea din Ungaria


Locuitorii din vestul ţării preferă să treacă graniţa în Ungaria, pentru a-şi face cumpărăturile pentru sărbătorile pascale, deoarece preţurile produselor alimentare din ţara vecină sunt mai mici cu aproximativ 50 la sută faţă de cele din România, transmite NewsIn.
Cei care aleg să meargă la cumpărături în centrele comerciale din oraşele maghiare spun că agenţii economici din România preferă să scumpească produsele alimentare în această perioadă, mizând pe câştiguri cât mai mari. Comercianţii din Ungaria îşi promovează produsele prin campanii publicitare, atât în limba maghiară, cât şi în limba română, iar aproape toate magazinele au promoţii la alimentele de bază. Printre cele mai căutate produse sunt cele de sezon. Astfel, tradiţionala şuncă de porc, pe care locuitorii din vestul ţării o fierb şi o servesc lângă ouăle de Paşte, este mai ieftină cu 50 la sută decât cea vândută în România.

„În Ungaria e mai ieftin totul, mai ales carnea. Am luat pulpă de porc fără os cu 11 lei, iar oul din piaţă cu 0,25 bani. Am luat şi vin pentru fiul meu. La unguri totul e mai ieftin şi mai de calitate, de aia vin românii aici, că e mai ieftin decât la noi“, a spus o femeie din localitatea Turnu care îşi făcea cumpărăturile la un magazin din Battonya.

Comercianţii din ţara vecină îşi promovează produsele şi în limba română, pentru a-i ajuta pe cumpărătorii din România. „Noi am făcut reclamă în limba română, pentru că de sărbători vin la noi mulţi români să îşi facă cumpărăturile. Dacă iau cantitate mare, facem reduceri serioase“, a susţinut vânzătoarea magazinului din Battonya.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Un litru de ulei cumpărat în Ungaria costă 2,2 lei, în timp ce în România aceeaşi cantitate este vândută cu 6 lei. Laptele se vinde în ţara vecină cu 2,5 lei/litru, faţă de 4 lei în România. Printre cele mai căutate produse în magazinele din Ungaria sunt dulciurile, care sunt mai ieftine decât în România cu 30-50 la sută, în funcţie de sortiment şi producător.

Conform autorităţilor de frontieră din judeţul Arad, traficul prin punctele de trecere a frontierei a crescut în ultimele zile, ca urmare a numărului tot mai mare de cetăţeni români care se duc la cumpărături în Ungaria. „Am observat o creştere a numărului de români care se duc în aceste zile în Ungaria pentru a se aproviziona pentru sărbătorile pascale. Este o creştere specifică perioadelor de sărbători, când românii, mai ales cei din vestul ţării, merg în Ungaria la cumpărături“, a declarat comisar Ioan Handra, şeful Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.

Mai mulţi agenţi economici din Ungaria îşi promovează produsele, în această perioadă, în diferite ziare şi reviste din Arad.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016