Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Preţurile alimentelor pe piaţa mondială au urcat la un nivel record în decembrie
Preţurile alimentelor pe piaţa mondială au atins un nivel record în decembrie, ca urmare a cotaţiilor mai mari ale zahărului, cerealelor şi oleaginoaselor, a anunţat, miercuri, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), potrivit Mediafax.
Un index format din 55 de materii prime, analizate de Organizaţia pentru Alimente şi Agricultură (OAA), a crescut pentru a şasea lună consecutivă, la 214,7 puncte, peste recordul anterior de 213,5 puncte atins în iunie 2008, potrivit unui raport lunar al ONU, citat de Bloomberg. În noiembrie, indicele se situa la 206 puncte. Indicatorii pentru zahăr şi carne au atins cotaţii record.
Preţurile la alimente ar putea creşte şi mai mult, dacă recolta de cereale la nivel mondial nu se majorează "semnificativ" anul acesta, a avertizat în noiembrie OAA. Anul trecut, în Mozambic au murit 13 persoane în proteste împotriva planurilor de majorare a preţului pâinii.
"Există, din păcate, potenţial pentru o creştere a preţurilor cerealelor în contextul incertitudinilor mari. Dacă se întâmplă ceva neaşteptat cu recolta din America de Sud, există suficient potenţial pentru avansul preţurilor", a spus, într-un interviu telefonic, Abdolreza Abbassian, economist-şef la OAA.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Raportat la decembrie 2009, costul alimentelor a crescut cu 25%, din cauza cerererii tot mai mari din China şi a celei mai grave secete din ultima jumătate de secol în Rusia.
Creşterea anuală din decembrie este comparabilă cu avansul de 43% din iunie 2008. Preţurile record la combustibili, impactul negativ al condiţiilor meteo asupra recoltelor, cererea în urcare din partea claselor de mijloc din India şi China, dar şi utilizarea porumbului în producţia de etanol au contribuit la criza din acel an, notează Bloomberg.
Producţia mondială de alimente va trebui majorată cu 70% până în 2050, în contextul creşterii populaţiei la 9,1 miliarde de persoane, de la circa 6,8 miliarde în prezent, potrivit OAA.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura