Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Preturile la conservele din legume si fructe s-ar putea majora cu pana la 15% in anul 2009
Preturile la conservele din legume si fructe s-ar putea majora cu pana la 15% in anul 2009, din cauza productiei slabe si a importului mare de materii prime, a declarat presedintele patronatului Romconserv, Aurel Tanase. Acesta a explicat ca scumpirile sunt determinate de productia interna de legume cu mult mai mica decat necesarul de consum, iar pentru unele produse circa 50% din materia prima este adusa din import.
"Constrinsi de import, unii producatori ar putea scumpi pretul cu pana la 10 sau 15% pentru unele legume din conserve, precum conservele din pasta de tomate si conservele din fasole pastai", a spus presedintele patronatului Romconserv.
Potrivit acestuia, cele mai mari importuri se inregistreaza la conservele din pasta de tomate. In Romania se produc circa 25.000 de tone de conserve din pasta de tomate, in timp ce necesarul de consum se ridica la aproximativ 100.000 tone, restul fiind importat, in principal, din China.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
De asemenea, presedintele Romsonserv declara recent ca vinzarile la conservele din fructe autohtone au scazut in acest an cu 30% fata de 2007, in principal ca urmare a preturilor mari cu care aceste produse ajung in rafturile marilor magazine. Acesta a explicat ca sunt probleme deosebite in relatia producator-supermarketuri, acestea din urma nerespectand codul de bune practici stabilit si impunand taxe mari pentru expunerea pe rafturi a produselor autohtone, care automat maresc pretul final al conservelor.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News