Preturile la conservele din legume si fructe s-ar putea majora cu pana la 15% in anul 2009, din cauza productiei slabe si a importului mare de materii prime, a declarat presedintele patronatului Romconserv, Aurel Tanase. Acesta a explicat ca scumpirile sunt determinate de productia interna de legume cu mult mai mica decat necesarul de consum, iar pentru unele produse circa 50% din materia prima este adusa din import.
"Constrinsi de import, unii producatori ar putea scumpi pretul cu pana la 10 sau 15% pentru unele legume din conserve, precum conservele din pasta de tomate si conservele din fasole pastai", a spus presedintele patronatului Romconserv.
Potrivit acestuia, cele mai mari importuri se inregistreaza la conservele din pasta de tomate. In Romania se produc circa 25.000 de tone de conserve din pasta de tomate, in timp ce necesarul de consum se ridica la aproximativ 100.000 tone, restul fiind importat, in principal, din China.
De asemenea, presedintele Romsonserv declara recent ca vinzarile la conservele din fructe autohtone au scazut in acest an cu 30% fata de 2007, in principal ca urmare a preturilor mari cu care aceste produse ajung in rafturile marilor magazine. Acesta a explicat ca sunt probleme deosebite in relatia producator-supermarketuri, acestea din urma nerespectand codul de bune practici stabilit si impunand taxe mari pentru expunerea pe rafturi a produselor autohtone, care automat maresc pretul final al conservelor.
"Constrinsi de import, unii producatori ar putea scumpi pretul cu pana la 10 sau 15% pentru unele legume din conserve, precum conservele din pasta de tomate si conservele din fasole pastai", a spus presedintele patronatului Romconserv.
Potrivit acestuia, cele mai mari importuri se inregistreaza la conservele din pasta de tomate. In Romania se produc circa 25.000 de tone de conserve din pasta de tomate, in timp ce necesarul de consum se ridica la aproximativ 100.000 tone, restul fiind importat, in principal, din China.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
De asemenea, presedintele Romsonserv declara recent ca vinzarile la conservele din fructe autohtone au scazut in acest an cu 30% fata de 2007, in principal ca urmare a preturilor mari cu care aceste produse ajung in rafturile marilor magazine. Acesta a explicat ca sunt probleme deosebite in relatia producator-supermarketuri, acestea din urma nerespectand codul de bune practici stabilit si impunand taxe mari pentru expunerea pe rafturi a produselor autohtone, care automat maresc pretul final al conservelor.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News