Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Preturile la conservele din legume si fructe s-ar putea majora cu pana la 15% in anul 2009


Preturile la conservele din legume si fructe s-ar putea majora cu pana la 15% in anul 2009, din cauza productiei slabe si a importului mare de materii prime, a declarat presedintele patronatului Romconserv, Aurel Tanase. Acesta a explicat ca scumpirile sunt determinate de productia interna de legume cu mult mai mica decat necesarul de consum, iar pentru unele produse circa 50% din materia prima este adusa din import.
"Constrinsi de import, unii producatori ar putea scumpi pretul cu pana la 10 sau 15% pentru unele legume din conserve, precum conservele din pasta de tomate si conservele din fasole pastai", a spus presedintele patronatului Romconserv.

Potrivit acestuia, cele mai mari importuri se inregistreaza la conservele din pasta de tomate. In Romania se produc circa 25.000 de tone de conserve din pasta de tomate, in timp ce necesarul de consum se ridica la aproximativ 100.000 tone, restul fiind importat, in principal, din China.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


De asemenea, presedintele Romsonserv declara recent ca vinzarile la conservele din fructe autohtone au scazut in acest an cu 30% fata de 2007, in principal ca urmare a preturilor mari cu care aceste produse ajung in rafturile marilor magazine. Acesta a explicat ca sunt probleme deosebite in relatia producator-supermarketuri, acestea din urma nerespectand codul de bune practici stabilit si impunand taxe mari pentru expunerea pe rafturi a produselor autohtone, care automat maresc pretul final al conservelor.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016