Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prevenirea si diminuarea efectelor secetei. Viitorul lucrarilor de irigatii
Marti a avut loc o dezbatere pe tema irigatiilor, organizata de Academia Romana alaturi de Academia de stiinte Agricole si Silvice Gheorghe Ionescu - Sisesti. In cadrul dezbaterii au fost prezentate comunicari precum si interventii tematice avand ca principal subiect schimbarile climatice si efectul acestora asupra agriculturii si a mediului inconjurator.
Dezbaterea intitulata "Prevenirea si diminuarea efectelor secetei. Viitorul lucrarilor de irigatii" a avut drept scop facilitarea accesului la informatii prin utilizarea de mijloace functionale, precum si sustinerea ideii unui dialog concret intre cercetatorii si specialistii din Romania care au fost invitati sa se implice mai activ in elaborarea politicilor de viitor din acest domeniu.
In deschiderea evenimentului, Elena Dumitru, secretar de stat in Ministerul Mediului, a atras atentia asupra necesitatii existentei unor dezbateri interactive prin care institutia pe care o reprezinta sa fie informata cu privire la problemele intampinate in implementarea la nivel national a instrumentelor UE de combatere a efectelor schimbarilor climatice.
"Sunt de parere ca un dialog sustinut este calea cea mai eficienta catre solutionarea optima a problemelor cauzate de schimbarile climatice cu care ne confruntam intr-un mod tot mai evident. Adaptarea este atitudinea pe care o vom lua odata pusi fata in fata cu efectele schimbarilor climatice, de aceea, adaptarea necesita actiuni in toate sectoarele de la nivelul local pana la cel international", a spus Elena Dumitru.
Totodata, aceasta a subliniat importanta sporita care trebuie acordata cooperarii dintre Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, Administratia Nationala pentru Meteorologie si Ministerul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale in vederea fundamentarii masurilor de reabilitare a infrastructurii de inundatii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
"Trebuie pregatite masuri adecvate de adaptare care sa vina in intampinarea nevoilor micilor agricultori, care sa vizeze calitatea solurilor, adecvarea culturilor agricole la noile conditii generate de impactul secetei. Trebuie sa dezvoltam masuri de suport pentru comunitatile izolate afectate de seceta. Informatiile primite de la toti cei implicati vor ajuta Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice sa reprezinte Romania in toate demersurile internationale din acest domeniu si vor permite in acelasi timp Romaniei si MMSC sa formuleze frecvent politici bazate pe informatii concrete si bine fundamentate", a precizat Elena Dumitru.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi