Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prima floare din Romania protejata la nivelul UE: tuberoza de Hoghilag

prima-floare-din-romania-protejata-la-nivelul-ue-tuberoza-de-hoghilag

Romania va avea prima floare protejata la nivelul UE. Este vorba despre tuberoza de Hoghilag.


"In acest an, la Festivalul Tuberozelor, organizat in zilele de 7-8 august la Hoghilag, grupul aplicant - Asociatia "Centrul de Excelenta pentru Promovarea Comunei Hoghilag" va depune la Ministerul Agriculturii documentatia pentru Tuberoza de Hoghilag - Indicatie Geografica Protejata spre evaluare si completare, daca este cazul, pentru trimiterea dosarului la Comisia Europeana. Asociatia si-a propus sa inregistreze produsul in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene", spun reprezentantii.
 
In prezent, la Comisia Europeana in registrul indicatiilor geografice mai sunt doar doua flori inregistrate: Azaleea de Gent din Belgia si Trandafirul de Szoregy din Ungaria.
 
"Tuberoza de Hoghilag, asadar, poate fi prima floare din Romania si a treia din Europa certificata cu IGP. Proiectul Tuberoza de Hoghilag - IGP este un proiect matur, complex si complet al unei frumoase comunitati de pe colinele Transilvaniei care a ales sa-si valorifice la maxim pentru dezvoltare notorietatea florilor specifice zonei si denumirea neoficiala dar cunoscuta de toata lumea ca si Taramul Tuberozelor. Avantajele pentru producatori in urma certificarii calitatii unui produs cu IGP sunt multiple: notoritate la nivelul UE, masuri de finantare dedicate nationale si europene, plus valoare pentru comunitate, oferind totodata dezvoltare pe mai multe axe - economic, turistic si cultural", sustine un consultant agricol.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Dupa depunerea documentatiei la MADR, urmeaza procedura de evaluare a conformitatii dosarului de inregistrare, o perioada de opozitie nationala de 60 de zile, iar ulterior dupa acest termen, produsul devine automat protejat pe teritoriul Romaniei pana la inregistrarea acestuia la Comisia Europeana. Urmeaza o noua evaluare la nivelul CE, apoi perioada de opozitie europeana de 90 de zile, dupa care are loc inregistrarea si publicarea in Jurnalul Oficial al UE.
 
Traditia cultivarii tuberozelor in acest areal are radacini inca din perioada interbelica, floarea fiind cultivata prima data de catre etnicii sasi. Primele dovezi sunt din anul 1963, cand au inceput si romanii din Hoghilag sa isi procure bulbi si sa isi infiinteze propriile plantatii.
 
Aveti un teren de 100 mp? Puteti castiga fara efort 30.000 de euro/an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI!
 
Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm, mai ales daca este vorba despre plante mai rare (si implicit mai scumpe): orhidee, crini imperiali, anthurium, violete de parma, cactusi, lavanda, bonsai.
 
Aceste flori traiesc in ghiveci chiar si cateva luni, nu doar cateva zile!

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016