Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prima iarnă adevărată, după trei ani


Iarna aceasta va fi mai bogată în zăpadă decât cele din ultimii doi ani, potrivit meteorologilor. Astfel, va ninge şi în luna decembrie, stratul de zăpadă menţinându-se de Sărbători chiar şi în zonele mai joase. Pentru prima dată după trei ani, solul va oferi condiţii optime agriculturii. La ultima prognoză pe şase luni, şeful ANM, Ion Sandu, ne asigura că „anul viitor va fi mai normal decât 2008”.
Cu toate astea, tendinţa generală este de „descreştere a numărului de zile cu strat de zăpadă”, potrivit unui studiu ANM.

Spre comparaţie, anul trecut pe vremea aceasta, iarna s-a instalat de abia în luna decembrie, când a nins pe porţiuni, în vestul şi sud-vestul ţării. Tot atunci au apărut şi primele temperaturi negative, în centrul şi nordul ţării, iar în rest, temperaturile au fost mai mari decât media lunii.

Secetă doar pe porţiuni mici
Secetă pedologică am mai putea avea în 2009 doar în Bărăgan, dar numai pe zone mici. Precipitaţiile căzute până acum vor fi de bun augur mai ales pentru culturile înfiinţate toamna aceasta. Asta, cu excepţia unor zone (Dobrogea, sudul Moldovei şi Bărăganul) care, avertizează meteorologii, ar trebui monitorizate. Spre comparaţie, anul trecut rezerva de apă pentru culturile de toamnă a fost satisfăcătoare. Numai în sud şi sud–est, seceta pedologică a fost puternică, pe alocuri chiar extremă.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Gandul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016