Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prima sesiune de depunere de proiecte pentru măsurile din Programul Operaţional pentru Pescuit, deschisă în aprilie 2009


Prima sesiune de depunere de proiecte pentru 3 masuri din Programul Operational pentru Pescuit (POP) va incepe in prima decada a lunii aprilie, a declarat presedintele Agentiei Nationale de Pescuit si Acvacultura (ANPA), Valentin Bucsz.

„În prezent, lucram la simplificarea procedurilor necesare accesarii fondurilor, care sunt extrem de stufoase. Am programat pe 25 martie un Comitet de monitorizare pentru acest program, iar incepând cu prima decada a lunii aprilie vom demara sesiunea de depunere a proiectelor pe trei masuri din program dedicate investitiilor in acvacultura si pescuit, dar si pentru navele de pescuit”, a precizat Bucsz citat de Agerpres.
Acesta a subliniat ca sunt semnale din teritoriu ca exista un mare interes pentru depunerea proiectelor si accesarea acestor fonduri din POP, procedurile extrem de stufoase contribuind insa la intârzierea derularii programului.

Potrivit sursei citate, in cadrul POP nu vor exista alocari financiare anuale si nici limitari in privinta sumelor accesate in cadrul proiectelor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Programul Operational pentru Pescuit (POP) a fost aprobat de Comisia Europeana in data de 20 decembrie 2007, mult mai devreme decât Programul National de Dezvoltare Rurala, dar deschiderea sesiunilor de depunere a proiectelor a fost amânata pe intreg parcursul anului 2008.

Din cauza intârzierilor in atragerea fondurilor europene din Programul Operational pentru Pescuit, ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, i-a cerut demisia fostului presedintelui ANPA, Gheorghe Stefan. Postul a fost ocupat prin concurs de Valentin Bucsz, care a detinut pâna in 2004 functia de director general al Companiei Nationale de Administrare a Fondului Piscicol (CNAFP), institutie preluata de ANPA.

La finele anului trecut, responsabili din MAPDR au precizat ca intârzierile in derularea POP s-au datorat auditarilor nefinalizate pe toate recomandarile CE referitoare la cheltuielile eligibile pentru acest program, dar si lipsei unui sistem informatic la APDRP, agentia care va derula platile din acest program.

Masurile din POP pe care se puteau depune proiecte erau destinate investitiilor in acvacultura, utilaje si echipamente de pescuit. Sumele alocate pe axa 1 si axa 2 referitoare la acvacultura si, respectiv, la adaptarea flotei de pescuit se ridicau la 53 de milioane euro. Prin Programul Operational pentru Pescuit (POP), Uniunea Europeana aloca fonduri nerambursabile de 230 milioane euro pâna in 2013, la care se adauga contributia României, de 77 de milioane de euro.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016