Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Problema crizei laptelui, dezbatuta la reuniunea Consiliului ministrilor Agriculturii din Uniunea Europeana

problema-crizei-laptelui-dezbatuta-la-reuniunea-consiliului-ministrilor-agriculturii-din-uniunea-europeana

Comisia Europeana va aloca inca 500 milioane de euro pentru a ajuta fermierii sa faca fata preturilor scazute, in special in sectorul produselor lactate, afectat de renuntarea la cotele de productie si de embargoul introdus de Rusia.


Sectorul laptelui se confrunta cu probleme grave de cand s-a renuntat la cota de lapte, iar in Romania s-a ajuns in nordul tarii la situatia in care laptele costa 40 de bani pe litru la fermieri, desi in comert continua sa fie intre 4 si 4,5 lei, a declarat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, prezent la Bruxelles la reuniunea Consiliului ministrilor Agriculturii din Uniunea Europeana.
 
„Comisarul Phil Hogan a prezentat un pachet pentru sectoarele in criza. Este vorba in primul rand de sectorul laptelui, lasand insa flexibilitate statelor membre pentru a putea distribui ajutorul si catre alte sectoare. Sigur, foarte important este ca suma respectiva de 500 de milioane de euro a fost impartita in doua: 350 de milioane pentru a rezolva problemele in sector si 150 de milioane de euro pentru a permite statelor sa reduca voluntar productia de lapte. Credem ca este o masura foarte buna pentru ca stim cu totii ca sectorul laptelui se confrunta cu probleme grave de cand s-a renuntat la cota de lapte. In Romania, s-a ajuns in nordul tarii, in zona de munte, la Vatra Dornei, ca laptele sa coste 40 de bani pe litru, desi in comert continua sa fie 4 lei — 4,5 lei”, a spus Irimescu.
 
Acesta a afirmat ca sunt probleme importante pe lantul alimentar si a cerut solutii pentru echilibrarea riscului intre actorii de pe lantul alimentar, intrucat fermierii sunt cei care suporta riscul.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„In alta ordine de idei, sigur, este foarte important ca legislatia necesara sa se adopte cat mai rapid, pentru ca deja suntem in luna iulie, probabil ca mai devreme de inceputul lui septembrie a promis comisarul Hogan. Dar nu se va putea adopta deoarece in august este luna de vacanta, dar speram cat mai rapid. In plus, conditiile care se pun trebuie sa nu conduca iarasi la o crestere exagerata a birocratiei, pentru ca administratia si fermierii se confrunta cu din ce in ce mai multa birocratie. Ca urmare, pentru implementarea cat mai rapida a masurilor este nevoie de eforturi sustinute si de inspiratie pentru a veni cu masuri cat mai simple si desigur banii sa ajunga cat mai repede la fermieri”, a precizat Achim Irimescu.
 
Ministrul Agriculturii sustine ca pachetul anterior, decis in septembrie 2015, a avut termen limita 30 iunie 2016 si multe state, inclusiv Romania, au ales o serie de masuri care au permis de abia inaintea termenului de 30 iunie sa se aloce acesti bani, iar multi dintre ei sunt in prag de faliment. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton