Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Producatorii agricoli, obligati sa se inscrie la Registrul Comertului pentru a primi ajutor de stat


Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) anunta ca producatorii agricoli sunt obligati sa se inregistreze la Registrul Comertului pentru a primi ajutoare de stat, aceasta fiind o conditie impusa prin politica Uniunii Europene.

Federatia Sindicala Agrostar solicitase, ieri, exceptarea micilor producatori agricoli de la obligativitatea inregistrarii in Registrul Comertului pentru a-si putea comercializa produsele, pe motiv ca acest lucru va determina agricultorii sa vanda produsele catre intermediari.

Potrivit MADR, Guvernul Romaniei are o strategie de reducere a evaziunii fiscale si de fiscalizare a acestui sector economic important, in conditiile in care estimarile arata ca, in acest moment, aproximativ 70% din sector este nefiscalizat.

"Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale aplica politica Uniunii Europene care stipuleaza ca nici un producator agricol care nu este platitor de taxe nu poate primi sprijin financiar.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


Avand in vedere ca perioada de gratie se incheie la 25 aprilie 2010, punerea in practica a acestei conceptii este obligatorie", arata Ministerul Agriculturii.

"In aceste conditii, ne exprimam surprinderea ca una din federatiile importante ale producatorilor agricoli nu sustine o masura extrem de importanta pentru care si-a exprimat acordul de-a lungul timpului.

OUG 44/2008 pune in practica prevederile Regulamentelor Europene 1857/2005 si 1798/2006 care se adreseaza IMM-urilor, insa inregistrarea fermierilor, asa cum prevede aceasta ordonanta, a fost solutia oferita pentru a putea primi in continuare ajutoarele de stat", precizeaza ministerul de resort.

Reprezentantii Agrostar solicitau Ministerul Agriculturii sa elaboreze un act normativ prin care sa excepteze de la aplicarea prevederilor ordonantei micii producatori agricoli, "acest act fiind de altfel pefect legal potrivit art.1 din ordonanta care prevede si o serie de exceptii, dar care nu se aplica micilor producatori agricoli".

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016