Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Producătorii de alimente spun că nu vor mai umbla la preţuri în 2009
Produsele alimentare nu se vor scumpi până la sfârşitul anului, cu excepţia ouălor, afirmă reprezentanţii principalelor patronate din industria alimentară, care spun că pe fondul diminuării puterii de cumpărare a populaţiei, producătorii nu îşi permit să umble la preţuri.
Pentru a supravieţui, jucătorii din industria alimentară sunt nevoiţi să recurgă la promoţii mai mult decât în anii anteriori, profitul acestora fiind drastic afectat.
“Banii sunt puţini, iar piaţa este ciudată. Segmentul premium a fost înlocuit de cel low în coşul zilnic de cumpărături. În România, calitatea alimentelor este în scădere, ca reacţie la cererea discounterilor pentru produse ieftine, care i-a făcut pe producători să reducă costurile”, a declarat pentru Business Standard Sorin Minea, preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii (ARC). Directorul executiv al asociaţiei, Mihai Vişan, susţine că, în perioada următoare, preţul la carne se va menţine la nivelul actual.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
“Piaţa locală poate fi caracterizată prin tendinţa de stabilizare a preţului în acest moment. Pornind de la tendinţele pieţei europene, care se vor resimţi şi la noi, estimez că preţul la carnea de porc nu va creşte. În Europa, preţurile scad spre sfârşitul anului. După scumpirea semnificativă de anul trecut, de circa 40%, nici preţul pentru carnea de vită nu va suferi modificări până la sfârşitul lui decembrie. Şi la carnea de pui, preţul va rămâne neschimbat până la sfârşitul anului”, a precizat Vişan.
Este aşteptată în schimb o creştere a preţului la ouă, odată cu venirea sezonului rece. Potrivit lui Ilie Van, preşedintele Uniunii Naţionale a Crescătorilor de Păsări, ouăle se vor scumpi, raportat la sezonul de vară, dar nu se va ajunge la un nivel peste cel din iarna anului trecut, pe fondul micşorării producţiei în această perioadă.
Citest
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura