Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Produse comercializate în reţeaua Mega Image, retrase de urgenţă de pe piaţă
ANSVSA a decis, în urma unei informări a Comisiei Europene, retragerea de urgenţă de pe piaţă a unor sosuri şi tăieţei care conţin alergeni, produsele fiind comercializate în magazinele Mega Image din Bucureşti şi judeţele Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov şi Prahova.
Comisia Europeană a informat Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), prin intermediul Sistemului Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje (SRAAF), cu privire la prezenţa de alergen - respectiv soia, nedeclarată în tăieţei instant cu aromă de creveţi din Belgia, origine Thailanda, şi gluten, nedeclarat în sosuri de soia şi creveţi din Belgia, origine Thailanda. Ţările implicate sunt Belgia, Grecia şi România, informează, sâmbătă, ANSVSA, într-un comunicat.
În urma controlului intern al produselor companiei multinaţionale Delhaize Group, specialiştii companiei au constatat că nu sunt respectate prevederile referitoare la marcarea prezenţei unor alergeni (soia şi/sau gluten) ce prezintă risc asupra unor categorii de persoane sensibile şi au informat forurile europene.
În urma alertei europene, preşedintele ANSVSA, Radu Roatiş Cheţan, a dispus de urgenţă retragerea de pe piaţă , din magazinele Mega Image (subsidiara din România a Delhaize Group - Belgia) din judeţele Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova şi Municipiul Bucureşti a mai multor produse, respectiv sos vegetarian de ciuperci şi creveţi, sos dulce de soia, sos negru Supreme de soia, taieţei instant cu aroma de creveţi 60 g, taieţei instant cu aroma de creveţi 70 g.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Potrivit preşedintelui ANSVSA, specialiştii instituţiei iau în continuare toate măsurile necesare, în regim de maximă urgenţă, pentru evitarea oricăror probleme legate de siguranţa alimentelor şi de starea de sănătate a cetăţenilor, indiferent de zona de unde s-ar putea ivi aceste probleme.
"Alergenii din produsele respective sunt potenţial periculoşi doar pentru anumite categorii de persoane, sensibile la soia şi gluten, iar faptul că acest aspect nu a fost marcat explicit pentru informarea consumatorilor a dus la această măsură. Deşi Delhaize Group, împreună cu autorităţile belgiene, au informat atât Comisia Europeană cât şi consumatorii belgieni cu privire la această situaţie, subsidiara din România a Delhaize Group nu a făcut acelaşi lucru cu autorităţile române sau cu consumatorii din România. Dar, dincolo de aceste aspecte, noi atenţionăm şi pe această cale persoanele sensibile la aceşti alergeni să nu consume aceste produse", a declarat Liviu RUSU, directorul general al Direcţiei Generale Siguranţa Alimentelor din cadrul ANSVSA.
Alte contrale ale ANSVSA
În perioada 01.10.2010 – 07.10.2010, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor din cadrul Direcţiilor judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi a Municipiului Bucureşti au desfăşurat activităţi de control în unităţile din industria agroalimentară.
Au fost efectuate 2.331 de controale, în urma cărora s-au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.400 de lei şi 33 de avertismente. De asemenea, au fost emise 2 Ordonanţe de Interzicere a Activităţii şi 1 Ordonanţă de Suspendare a Activităţii .
Unităţile din industria agroalimentară controlate desfăşoară activităţi pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea pâinii şi produselor de patiserie, a produselor de morărit, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, şi unităţi de depozitare pentru seminţe, legume şi fructe.
În urma controalelor efectuate au fost constatate o serie de neconformităţi cum ar fi: depozitarea produselor alimentare neetichetate, condiţii de igienă necorespunzătoare, depozitare necorespunzătoare şi nerespectarea criteriile de compatibilitate la depozitare nerespectarea condiţiilor de manipulare, lipsă monitorizare temperatură în spaţiul de depozitare sau sursa de apă utilizată contaminată bacteriologic.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News