Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica 27 aprilie-2 mai

prognoza-agrometeorologica-27-aprilie-2-mai

Pentru intervalul 27 aprilie – 2 mai, Agentia Nationala de Meteorologie prognozeaza o vreme usor mai calda sub aspect termic, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii.


Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 9...18°C, in aproape toata  tara, valori mai ridicate cu 1...4°C comparativ cu mediile multianuale.

Temperatura maxima a aerului se va incadra intre 14...23°C, in toate regiunile agricole.

Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre 3...12°C in cea mai mare parte a zonelor de cultura.

Temperatura medie diurna a solului la adancimea de 5 cm va inregistra valori cuprinse intre 10...20°C in majoritatea regiunilor agricole, valori favorabile parcurgerii proceselor vegetative la culturile de primavara infiintate pana in prezent, precum si continuarii insamantarilor la speciile de prasitoare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Instabilitatea atmosferica se va manifesta prin ploi locale, cu caracter de aversa, fiind insotite de descarcari electrice si intensificari temporare ale vantului, in aproape toata tara. Local, in sud-vestul si sudul tarii precipitatiile pot fi mai insemnate cantitativ, indeosebi in a doua parte a intervalului.

Caracteristici agrometeorologice

In cultura graului de toamna, rezerva de apa accesibila plantelor pe profilul de sol 0-100 cm, se va situa in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in majoritatea zonelor de cultura. Deficite de umiditate in sol se vor inregistra in Crisana, Maramures, cea mai mare parte a Banatului, Dobrogei, estul Munteniei, vestul si izolat in centrul Transilvaniei, nordul Moldovei.

In stratul de sol 0-20 cm (ogor), continutul de umiditate va inregistra valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, indeosebi in sudul, estul si centrul tarii.

Deficite moderate si local ridicate de umiditate in sol, se vor inregistra in Crisana, Maramures, cea mai mare parte a Banatului, Dobrogei, vestul si nordul Transilvaniei, sud-estul Munteniei.

Starea de vegetatie a culturilor agricole

Conditiile agrometeorologice prognozate vor determina desfasurarea normala a proceselor biologice ale culturilor agricole, pe majoritatea suprafetelor, ritmurile de crestere si dezvoltare ale plantelor fiind chiar mai intense in zonele de campie din sudul si vestul tarii.

Functie de data semanatului, orzul si graul de toamna vor parcurge predominant fazele de infratire (60-100%), alungire a paiului (40-100%), precum si inspicare (10-40%), indeosebi in jumatatea de sud a tarii.

In sudul, sud-estul, estul si centrul tarii, rapita va inregistra diferite faze de vegetatie, respectiv dezvoltarea aparatului foliar (14-18 frunze), alungirea tulpinii (50-100%) si inflorirea (10-80%).

Culturile termofile (floarea-soarelui si porumb) isi vor continua fazele de germinare (30-100%), rasarire (10-100%), precum si aparitia primelor frunze (10-50%).

In principalele bazine specializate, la cultura de sfecla de zahar se vor semnala germinarea-rasarirea (10-100%) si aparitia primei perechi de frunze (10-25%).

Pomii fructiferi (samburoase si semintoase) se vor afla la inflorire si infrunzire in majoritatea plantatiilor, iar soiurile timpurii vor parcurge legarea si cresterea rodului.

La vita de vie se vor semnala in continuare inmugurirea, dezmugurirea, infrunzirea si cresterea lastarilor laterali.
Pe ansamblu, lucrarile agricole in camp (pregatirea patului germinativ, semanatul/plantatul, fertilizari, erbicidari, tratamente fito-sanitare) vor fi sistate temporar, doar in zilele cu precipitatii.
 
Recomandari de specialitate
  • Continuarea lucrarilor de pregatire a patului germinativ si semanatul/plantatul culturilor de primavara (floarea-soarelui, porumb, cartof, sfecla de zahar);
  • Fertilizarea faziala a semanaturilor de toamna cu ingrasaminte minerale si foliare (azotat de amoniu, complexe-NPK);
  • Combaterea buruienilor, bolilor si daunatorilor in culturile de toamna si aplicarea de tratamente fito-sanitare in plantatiile pomi-viticole;
  • Verificarea si controlul semanaturilor de primavara in vederea capacitatii de germinare.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016