Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Programul Operaţional pentru Pescuit: pot fi depuse proiecte pe acvamediu, anunţă Ministerul Agriculturii


Direcţia Generală Pescuit din cadrul Ministerului Agriculturii a lansat sesiunea de depunere de cereri de finanţare pentru două măsuri din cadrul Programului Operaţional de Pescuit (POP), prin care pot fi accesate fonduri nerambursabile în valoare de peste 2,5 milioane euro.

Astfel, a comunicat Ministerul Agriculturii, pot fi depuse cereri de finanţare pentru măsura de acvamediu (1.575.280 euro) şi pentru măsura specială aplicabilă exclusiv flotelor care fac obiectul unui program de adaptare – “Ajutor public pentru încetarea permanentă a activităţilor de pescuit” (1.000.000 euro).
Depunerea cererilor de finanţare se poate efectua la sediile Compartimentelor Regionale POP. Solicitantul sprijinului financiar trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate şi eligibilitate menţionate în cadrul Ghidului Solicitantului aferent fiecărei măsuri. Pentru a fi finanţată, fiecare Cerere de Finanţare trebuie să fie eligibilă, conform Ghidului Solicitantului, care se găseşte postat pe site-ul Ministerului Agriculturii – www.madr.ro, secţiunea POP. Totodată, pe site-ul Ministerului Agriculturii va fi postată şi lista solicitanţilor eligibili.

Potrivit Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), sesiunea aferentă Măsurii 2.2 – “Măsuri de acvamediu”, va fi deschisă continuu, până la epuizarea fondurilor, iar măsura specială va fi deschisă până pe 30 iunie 2010.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Mihail Dumitru, a declarat la începutul anului că proiectele aplicate până în prezent în cadrul Programului Operaţional de Pescuit (POP) vor trebui refăcute şi redepuse, după ce sistemul de implementare al acestuia a fost refăcut, fiind adaptat normelor europene. Potrivit lui Dumitru, până la acea dată, România nu a reuşit să absoarbă fonduri din POP, din cauza unei probleme majore legate de sistemul de implementare al programului.

În cadrul Programului Operaţional de Pescuit pot fi depuse proiecte pentru măsurile 1.3 – “Investiţii la bordul navelor de pescuit şi selectivitate”, 1.5 – “Compensaţii socio-economice – Acţiunea: Achiziţionarea pentru prima dată a unei nave”, 2.1 – “Investiţii productive în acvacultură”, 2.6 – “Investiţii în procesare şi comercializare”.

Potrivit programului, fondurile europene vor putea fi alocate, până în 2013, pe cele cinci axe, astfel: pentru adaptarea flotei de pescuit vor putea fi acordate fonduri totale de 13,3 milioane de euro, din care 75% fonduri ale Uniunii Europene, pentru acvacultură – 140 milioane de euro, pentru măsuri de interes comun – 40 milioane de euro, pentru dezvoltarea durabilă a zonelor pescăreşti -100 milioane de euro, iar pentru asistenţă tehnică – 14,3 milioane de euro.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016