Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Proiect de combatere a discriminarii femeilor din mediul rural
In cadrul proiectului "Combaterea discriminarii si cresterea potentialului de angajare a femeilor din mediul rural", aproximativ 800 de femei din mediul rural au participat la cursuri de calificare gratuite in urma carora au obtinut diplome acreditate, au informat organizatorii.
Calificarea a fost facuta in meserii precum: patiser, lucrator tricotaje confectii, administrator pensiune turistica, lucrator in comert, florar/ decorator, ingrijitor la domiciliu, operator calculator. Alte aproape 900 de femei au luat parte la sesiuni de consiliere profesionala. Cu ajutorul echipei AFFMR, peste o suta dintre beneficiarele proiectului au reusit sa se angajeze sau sa-si deschida o afacere.
"Pentru a obtine rezultate concrete, nu a fost de ajuns sa anuntam ca organizam cursuri de calificare si sa asteptam ca femeile sa vina. in multe zone, am mers din poarta in poarta sa le convingem sa participe, in conditiile in care cursurile aveau loc in sat, aproape de casele lor. Dar prioritatile unei femei de la sat sunt altele: gospodaria, copiii, munca la camp", a spus Cristina Chinole, managerul proiectului.
Obiectivul cel mai important al proiectului, dincolo de suportul oferit in cautarea unui loc de munca, a fost dorinta echipei AFFMR de a schimba mentalitati si de a combate discriminarea si stereotipurile vizavi de rolul femeii in societate si familie.
"Prejudecatile inca guverneaza lumea satului romanesc. Viata femeilor este trasata de sot, familie, nevoile gospodariei sau de gura lumii. Rolul ei este clar: acela de mama si de gospodina iar ideea ca aceasta poate sa faca si altceva iese din discutie. De exemplu, intr-un sat din Mures, unde erau organizate cursuri de bucatar, femeile nu vroiau sa intre in restaurant, pentru a face practica, pentru ca nu erau insotite de barbati. asta e obiceiul acolo, chiar daca multora dintre noi ni se pare absurd. De fapt, cea mai grea parte a proiectului a fost lupta cu mentalitatile", a adaugat Cristina Chinole.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Proiectul "Combaterea discriminarii si cresterea potentialului de angajare a femeilor din mediul rural" a fost cofinantat din Fondul Social European si bugetul national, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013 si a avut o durata de 36 de luni (ianuarie 2010 - decembrie 2012).
Programul si-a propus urmatoarele: un milion de persoane informate despre necesitatea abandonarii stereotipurilor de gen, 4.000 de femei informate despre oportunitatile de calificare-recalificare, 300 de angajatori informati despre nevoia de locuri de munca a femeilor calificate in cadrul proiectului, 500 de femei calificate in cadrul proiectului, 700 de femei consiliate pentru gasirea unui loc de munca sau pentru deschiderea unei afaceri si 100 de femei angajate pana la finalul proiectului. Pentru indeplinirea acestor obiective, au fost infiintate centre de suport in patru regiuni ale tarii.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi