Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proiectele cu finanţare nerambursabilă FEADR vor fi punctate doar în funcţie de cheltuielile eligibile


Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a transmis potenţialilor beneficiari de fonduri europene clarificări la modul în care investiţiile propuse primesc punctaj în cadrul criteriilor de selecţie aplicate proiectelor implementate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 – 2013.

Astfel, potrivit Agenţiei, investiţiile suportate din cheltuieli neeligibile nu sunt luate în considerare la punctarea criteriilor de selecţie. Toate proiectele eligibile sunt punctate în acord cu criteriile de selecţie menţionate în Ghidul Solicitantului, fiecare din acest criteriu având stabilit un anumit număr de puncte.

Un proiect poate cuprinde cheltuieli eligibile dar şi neeligibile. Fondurile nerambursabile sunt acordate doar pentru decontarea cheltuielilor eligibile. Cheltuielile considerate a fi neeligibile vor fi suportate integral de către beneficiarul proiectului. Lista tipurilor de investiţii şi cheltuielile eligibile cât şi a celor neeligibile se regăseşte în Ghidul Solicitantului aferent fiecarei Măsuri de finanţare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ceea ce este de reţinut este faptul că finalizarea proiectului FEADR presupune ca beneficiarul să finalizeze atât partea de investiţie suportată prin cheltuielile eligibile, cât şi partea de investiţie realizată prin cheltuielile neeligibile.

Această clarificare se aplică pentru următoarele măsuri de investiţii: Măsura 121 „Modernizarea exploataţiilor agricole”, Măsura 123 "Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere", Măsura 312 „Creare şi dezvoltare micro-întreprinderi”, Măsura 313 „Încurajarea activităţilor turistice” şi Măsura 322 „Renovarea si dezvoltarea satelor”.  

Criteriile de eligibilitate sunt acele condiţii obligatorii care trebuie să fie îndeplinite de către potenţialul beneficiar la întocmirea proiectului pentru a putea fi selectat în vederea acordării fondurilor nerambursabile SAPARD sau FEADR.

Criteriile de eligibilitate generale ale măsurii şi cele specifice ale submăsurilor sunt menţionate în Fişa tehnică disponibilă ca Anexă la Ghidul Solicitantului.

Cheltuielile eligibile sunt cheltuieli care pot fi co-finanţate prin Programul SAPARD şi prin FEADR. Pentru a fi considerate eligibile în contextul proiectului, cheltuielile trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

- Să fie necesare pentru desfăşurarea proiectului, să fie prevăzute în cadrul contractului de finanţare şi să fie în conformitate cu principiile unui management financiar solid;

- Să fie efectiv realizate pe perioada execuţiei proiectului şi să respecte prevederile din Contractul de finanţare, cu excepţia studiilor de fezabilitate şi a studiilor conexe (studii tehnice, economice, plan de afaceri, avize, autorizaţii, acorduri, taxe legale aferente acestora) a căror cheltuială poate fi făcută înainte de semnarea contractului de finanţare dar după emiterea Deciziei Comisiei Europene prin care se va acorda managementul fondurilor SAPARD pentru România.

- Să figureze în registrele contabile ale beneficiarului, să fie identificabile şi verificabile şi să fie susţinute de originalele actelor de plată justificative

Valoarea eligibilă a proiectului – reprezintă suma cheltuielilor pentru bunuri, servicii şi/sau lucrari care se încadrează în Lista cheltuielilor eligibile precizată în Ghidurile solicitantului şi care pot fi decontate prin FEADR; procentul de cofinanţare publică şi privată se calculează prin raportare la valoarea eligibilă a proiectului;

Valoarea neeligibilă a proiectului – reprezintă suma cheltuielilor pentru bunuri, servicii şi/sau lucrari care sunt încadrate în Lista cheltuielilor neeligibile precizată în Ghidurile solicitantului şi, ca atare, nu pot fi decontate prin FEADR; cheltuielile neeligibile nu vor fi luate în calcul pentru stabilirea procentului de cofinanţare publică; cheltuielile neeligibile vor fi suportate financiar integral de către beneficiarul proiectului.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016