Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Proiectul Controlul integrat al poluării cu nutrienti, implementat de Ministerul Mediului şi Pădurilor, intră în etapa licitațiilor
O nouă misiune a Băncii Mondiale pentru Proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi,” care s-a desfășurat în perioada 4-12 noiembrie 2010, a analizat progresul in implementarea proiectului în perioada martie–noiembrie 2010. Concluziile misiunii au fost că implementarea proiectului se aproprie de jumătatea perioadei și că partea de pregătire a înregistrat un progres semnificativ, acum fiind posibilă lansarea licitațiilor și demararea lucrărilor de construcție.
Proiectul, demarat în 2008 cu sprijinul Băncii Mondiale, urmăreşte reducerea deversărilor de nitrați în apă şi, în final, reducerea poluării cu nitrați a Dunării şi Mării Negre, prin investiţii în 86 de localităţi din zone vulnerabile la acest tip de poluare.
Misiunea a fost formată din Dl Aziz Bouzaher, Task Team Leader (TTL) – conducătorul delegaţiei, D-na Blaga Djourdjin, specialist achiziții, Dl Cezar Niculescu, specialist de mediu și Dl. Bogdan Constantinescu, specialist financiar.
În cadrul misiunii de lucru au fost vizitate localitățile Albeștii de Argeș și Balta Albă, desemnate centre de demonstrație și instruire (CDI) în cadrul proiectului, fiind vizionate amplasamentele în care vor fi construite platformele pentru colectarea și compostarea gunoiului de grajd. Licitaţia pentru achiziţia echipamentelor pentru colectarea şi managementul gunoiului de grajd este în desfăşurare iar licitaţiile pentru realizarea lucrărilor de construcţie în 8 localităţi CDI vor fi demarate în cursul lunii decembrie 2010, urmând ca execuţia lucrărilor să se finalizeze la mijlocul anului 2011.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
În completarea investiţiilor privind colectarea, procesarea şi administrarea gunoiului de grajd provenit din gospodăriile populaţiei din zone desemnate vulnerabile la poluarea cu nitraţi, proiectul va finanța lucrări de canalizare și epurare a apelor uzate menajere în localităţile Albeştii de Argeş, judeţul Argeş şi Sălacea, judeţul Bihor, contribuind în acest fel la reducerea poluării cu nitraţi a apelor din acumularea Cerbureni pe râul Argeş şi din zona transfrontalieră cu Ungaria. Lucrările sunt evaluate la circa 5.700.000 euro iar Consiliile judeţene şi comunele beneficiare vor participa la cofinanţarea acestora.
În paralel cu realizarea investiţiilor, proiectul derulează o amplă campanie de informare şi conştientizare a populaţiei din aria de implementare a proiectului. Între altele în cadrul campaniei au fost realizate şi difuzate şi publicate, pe pagina web a proiectului www.inpcp.ro, numeroase materiale de informare privind poluarea apelor cu nitraţi şi măsuri recomandate pentru protecţia resurselor de apă şi sporirea gradului de igienă la nivelul gospodăriilor din mediul rural.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News