Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Propunere: baza de date cu suprafetele de pamant ale Romaniei pe judete, cu gradul de fertilitate pentru fiecare parcela
Domnilor, este foarte bine ca se discuta mult si se întorc aspectele acestor probleme pe toate fetele, dar trebuie stiut întîi cine este vînatorul si cine este vînatul.
La aceasta ora (dupa parerea mea), cred ca sînt mai multi vînatori (arendasi, minister, comuna) decit vînat (proprietar). Daca acesti mici proprietari au dat terenul la arendasi, înseamna ca nu au cu ce sa-l munceasca (unelte si masini agricole), sînt în vîrsta si nu mai au putere sa mearga la sapa, au mostenire de la parinti sau pur si simplu mai lucreaza pentru pensia lor si nu au timp sa se ocupe.
Nenorocirea este ca nici nu-l pot vinde pentru ca preturile sînt f. mici, iar unii arendasii si statul vor sa-l ia pe degeaba.
De ce nu publica statul în presa si pe internet suprafetele de pamînt ale Romaniei pe judete, cu gradul de fertilitate pentru fiecare parcela, proprietar sau nu, daca tot vrea sa introduca amenzi si sanctuni?
O alta problema este ca pamîntul, fiind la arendas, acesta beneficiaza de subventii de la stat. V-ati întrebat dumneavoastra unde se duc banii astia, bineînteles în buzunarele arendasilor, nu al propietarilor. De ce nu se verifica mai întîi aici, dupa care la propietar? În plus, unele comune pun niste impozite de te întrebi de unde le-au scos. Daca ceri explicatii nu ti se dau, totul este opac. Unde se duc banii?????
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
La nivel national ar trebui stabilit un impozit la hectar, comunicat în toata presa romîna, cît si pe internet, nu numai prin circulare, minister sau judet. În felul acesta, proprietarii si tot omul de rînd vor sti ce sa ceara si unde.
Daca proprietarii de pamînt sînt acuzati, de ce sa nu caute statul pe adevaratii vinovati, sa nu zic altceva???
Stiti dumneavoastra ca unii arendasi merg pîna acolo ca persifleaza atît proprietarii, statul si uneltele lui (contract, legi etc)?
De ce??? Nu credeti ca pot fi ARANJAMENTE, pe ici, pe colo (gen îl cunosc pe primar, senator, o persoana la judet).
Cum se explica faptul ca un arendas cunoaste numarul de rol al propietarului la fisc, nu este comuna care are aceasta evidenta si nu el. În primul rînd aici trebuie cautat de cei în drept. Nu exista nici o comuniccare între arendas si propietar, în ciuda tuturor mijloacelor (e-mail,adresa,telefon,cont bancar).
Arendasii fac pe surzii. Eu ca proprietar nu primesc nimic de la stat si foarte putin de la arendas, în ciuda contractului încheiat (pun bani din buzunar sa platesc impozitele la comuna). Daca nu ma însel, statul ar trebui sa fie GARANTUL aplicarii corecte în aceste probleme.
Domnilor proprietari, cînd vindeti faceti mai întîi o analiza de sol (daca nu exista la nivel de Romanie si judet), în vederea stabilirii gradului de fertilitate al pamîntului, pentru a cere un prat corect. Nu-l mai vindeti pe nimic. Nu uitati ca legea arendarii va da dreptul sa verificati ce face arendasul cu pamîntul dumneavoastra. Dumneavoastra sînteti patronul nu arendasul, acesta este obligat prin contractul semnat, sa lucreze si pentru interesul dumneavoastra, nu numai pentru al lui.
Dati-l în arenda numai prin contract conform legii, cu conditii bine definite. Nu semnati ca primarii cînd primiti produsele sau banii, verificati înainte de a semna. Arendasul este obligat prin lege sa procedeze la livrarea produselor de calitate sau virarea banilor, în termen de 45 zile de la recoltare, orice întîrziere se sanctioneaza,este prevazut în contract, dumneavoastra stabiliti cu arendasul cît la suta.
Daca toti propietarii, arendasii, statul vor proceda conform legii, cred ca lucrurile se pot aranja pentru toti. Nu uitati ca toti, fara exceptie, avem drepturi si îndatoriri.
Cînd statul va aplica toate acestea, conform democratiei, numai dupa aceea poate trece la AMENZI si nu înainte.
Autor: Solomonescu
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News