Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Opriţi bătaia de joc a arendaşilor împotriva micilor proprietari


Se vede ca o parte dintre cei care scrieti nu sunteti agricultori, ci va ganditi numai la afaceri. Un teren poate sa ramana nelucrat si din cauza vremii nefavorabile, si din lipsa de timp ori si de resurse a celor avizi care iau terenuri in arenda numai pentru a incasa subventiile, sau peste puterile lor de a le lucra, dar nu le mai lucreaza si le raman lor subventiile pe care le-au incasat tot ei, iar proprietarilor ne le dau nimic. Atunci de ce sa-i amendati pe proprietari?


De asemenea, un teren se poate lucra in tot cursul unui an, in functie de vreme si de culturi …. si atunci de ce si pana cand sa aplicati amenda? Iar daca omul vrea sa lase terenul sa se mai refaca, sa se fertilizeze natural si ecologic, ori sa il transforme in faneata, ori pasune, ori livada, ce aveti cu el? Constitutia ne garanteaza proprietatea!


Pe de o parte UE subventioneaza agricultura ecologica, fanetele si pajistile traditionale, pasunile etc. astfel ca impozitarea (ca nu a fost arat) va fi un abuz, impotriva directivelor UE.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori


Lucrarea & 39;Criptomonede Ghid practic pentru incepatori& 39; nu lasa nicio intrebare fara raspuns Te invitam sa o parcurgi chiar acum si sa devii fara nicio exagerare expert in bitcoin si in alte monede virtuale Este primul pas spre o investitie inspirata Iata 2 motive esentiale pentru care trebuie sa parcurgi lucrarea & 39;Criptomonede...

Oferta Speciala
valabila 48h


In realitate, in ziele noastre, proprietarii sunt efectiv santajati si exploatati de cei care au utilaje, sau de arendasi, fiindca le ia toate subventiile si recolta, fara a le mai da nimic proprietarilor, spunandu-le fie ca a fost seceta, fie inundatii, fie vreun incendiu (simulat dupa strangerea ei).

Unele dintre solutii ar putea fi:

- Infiintarea unor Societati de prestari servicii pentru agricultura (cum erau fostele IAS-uri cand Romania exporta legume si cereale – nu importa ca acum), fie cu fonduri europene, fie si cu garantii de la stat. Acestea sa efectueze lucrari agricole (arat, discuit, semanat, etc.) la preturi realiste, nu de specula, cum cer acum firmele private din agricultura. Astfel, proprietarii ar avea la cine sa apeleze pentru a-si lucra pamantul, pentru a recolta si a-si transporta recoltele.

- Incurajarea cu subventii mai mari pentru micii proprietari de terenuri agricole (care detin pana la 20 ha), pentru a-i antrena si ajuta astfel sa se implice mai mult, stiind ca ar putea obtine recolte si ar putea avea si ei un venit.

- Opriti bataia de joc a arendasilor impotriva micilor proprietari carora le iau si subventiile si recoltele, apoi in masini de lux, se opresc la poarta lor si-i santajeaza ca daca nu le lasa terenurile, vor plati amenda!

- Opriti aceste masuri nepopulare, cei care ati ajuns la putere si profitati acum de ea ca sa le luati cu japca si terenurile la cei aflati la limita de subzistenta, care mai au poate numai cate un petec de pamant si vreti sa li-l luati si pe acela cu japca (amenzi, comasare… ca si cand vazand un om accidentat ori in suferinta – ii mai dati si in cap cu rautate si-l jefuiti – in loc sa-i acordati un sprijin).

Mai bine ajutati-i sa-l cultive, nu-i vitregiti si de singura lor speranta. Daca raman fanete, ajutat-i la preturi rezonabile sa le coseasca si fanul ajutati-i sa-l transporte si sa-l valorfice la fermele de animale de prin jur. Daca UE ne da niste subventii la toti proprietarii, nu incercati prin masuri de forta ni sa le luati cei care ati ajuns la putere, ati luat tot ce ne apartinea si acum fortati niste exproprieri ale celor nevoiasi.

Autor: Marius


Comentariu publicat in cadrul dezbaterii: Reactia fermierilor fata de introducerea impozitului pe terenurile agricole necultivate


Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016