Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Oros, catre seful PSD: Ati facut o lege care favorizeaza marii arendasi

ministrul-oros-catre-seful-psd-ati-facut-o-lege-care-favorizeaza-marii-arendasi

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, incearca sa distraga atentia fermierilor de la taierile de subventii si acuza PSD ca a facut "o lege care favorizeaza marii arendasi".


"In momentul aparitiei legii, s-a produs un blocaj. In perioada noiembrie-decembrie am primit mai multe telefoane la minister in care am primit sute jalbe deoarece nu se mai puteau tranzactiona terenuri. Asadar, am dat o Hotarare de Guvern astfel incat sa deblocam tranzactiile demarate inainte de aplicare noii legi", a precizat Adrian Oros.
 
Legea avea initial doua obiective: ca terenurile sa fie cumparate doar de cetatenii romani si evitarea speculei cu terenuri, a adaugat ministrul.
 
"Cativa colegi incearca acum sa deblocheze legea", a anuntat Oros. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Deputatul USR-PLUS Silviu Dehelean, alaturi de mai multi parlamentari PNL, UDMR si din grupul minoritatilor nationale, au depus pe 9 martie un proiect de lege pentru modificarea Legii 17/2014 - lege privind unele masuri de reglementare a vanzarii terenurilor agricole.
 
Conform initiatorilor, proiectul vine in contextul in care social-democratul Paul Stanescu a creat o lege care favorizeaza doar marii arendasi si ridica numeroase bariere birocratice in calea celor pe care pretinde ca ii protejeaza - fermierii si tinerii fermieri romani
 
Prin modificarile aduse de PSD anul trecut se impiedica constituirea unei clase de mijloc consistente in satele Romaniei, mai arata sursa citata, potrivit careia, propunerile de modificare a Legii 17/2014 vor elimina labirintul birocratic impus de PSD pentru a bloca vanzarea terenurilor agricole.
 
Ministrul a mai afirmat ca PSD critica proiectul. 
 
"Este o reactie a celor de la PSD, se simt lezati pentru ca ei au creat un oarecare monopol. Ei au fost cei care au facut aceasta lege, facand un mecanism mai greoi(...). Astfel au scazut foarte mult preturile terenurilor si au inceput sa cumpere ei terenurile. Nu inteleg iesirea domnului Ciolacu. El este trimis sa sustina interesele latifundiarilor rosii", a completat ministrul. 
 
Ministrul a mai solicitat celor implicati in tranzactiile agricole sa vina cu problemele pe care le intampina astfel incat sa se gaseasca o varianta in care tranzactiile sa fie facute in mod corect. 
 
Liderul PSD Marcel Ciolacu a acuzat ca zeci de senatori si deputati de la PNL si USR-PLUS au depus la Senat un proiect de lege prin care va fi permisa vanzarea pamantului agricol romanesc. „Concret, dispar conditiile privind domiciliul si rezidenta, dar - mai ales - dispar si interdictiile de instrainare care erau de minim 8 ani de la data cumpararii terenurilor", a explicat liderul PSD.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016