Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Protectia chimică a culturilor în luna iunie
Suntem la inceputul lunii iunie si vremea este in continuare instabila, capricioasa si schimbatoare de la o zi la alta. De multe ori diferentele de temperatura de la o zi la alta sunt mari, cantitatile de precipitatii cazute nu sunt neaparat mari, dar frecventa cu care cad ploile este mare si toate acestea fac ca in timp, sa sa manifeste si sa persiste actiunea negativa a unor factori asupra culturilor.
Pot aparea, in continuare atacuri de boli si insecte daunatoare specifice diferitelor culturi, culturile trebuiesc supraveghate permanent pentru a se putea interveni de fiecare data cind este nevoie, avind in vedere mai ales ca eficacitatea unor tratamente este maxima daca ele sunt aplicate cu caracter preventiv.
In aceasta perioada pot aparea atacuri de insecte daunatoare caracteristice care produc pagube importante culturilor, cum sunt : viespea cerealelor, carabuseii cerealelor, gindacul ghebos ( ca adult ) tripsul griului, plosnitele cerealelor, sfredelitorul porumbului.
Bolile care se manifesta cu precadere in aceasta perioada sunt : malura, taciunii si ruginile cerealelor, arsura orezului, putregaiul florii soarelui. Deoarece conditiile din acest an au fost extrem de favorabile, au aparut si boli a caror frecventa a aparitiei in cimp este de obicei foarte redusa.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
De exemplu, in unele zone a aparut in lanurile de griu patarea in ochi a bazei tulpinii de griu (Pseudocercosporella herpetrichoides), o boala destul de rar intilnita pina acum. A fost o primavara umeda si rece, de obicei fertilizarea cu N a fost facuta cu cantitati insemnate de s.a./ha, densitatea culturii a fost mare, tot acest complex de factori au favorizat aparitia si dezvoltarea acestei boli.
Inca o data atragem atentia asupra necesitatii de a realiza o doza totala de fertilizare nu neaparat foarte mare, dar obligatoriu echilibrata, orice dezechilibru de nutritie in favoarea azotului, poate avea in anumite conditii (a se vedea primavara acestui an), efecte negative majore asupra culturilor.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura