Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proteste ale crescătorilor de taurine


Sindicatul Crescătorilor de Taurine din România pichetează vămile Nădlac, Vârşand, Borş şi Petea, nemulţumiţi că se importă lapte fără respectarea normelor de calitate impuse de Uniunea Europeană.

Aproximativ 150 de crescători de taurine protestează în apropierea Vămii Nădlac

Aproximativ 150 de crescători de taurine protestează, miercuri dimineaţă, în apropierea Vămii Nădlac, într-o parcare de pe marginea drumului.

Protestatarii nu au fost lăsaţi de autorităţi să se adune pe DN 7 sau în punctul de trecere a frontierei, astfel că au închiriat o parcare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Participanţii la protest cer Guvernului să acorde subvenţii zootehniei, după modelul altor ţări din Uniunea Europeană.

La protest participă crescători din mai multe judeţe, precum Bacău, Galaţi, Tulcea, Constanţa sau Neamţ, ei sosind în Arad cu autocare sau cu trenuri.

Protestatarii poartă pancarte prin care cer sprijinirea agriculturii şi a zootehniei: "Atenţie, înmormântăm agricultua dacă Guvernul nu ia măsuri corespunzătoare!", "Vrem aceleaşi subvenţii ca şi fermierii din UE" sau "Guvernanţi, protejaţi agricultura".

Preşedintele Sindicatului Crescătorilor de Taurine din România, Costel Caraş, a declarat că producătorii de lapte supravieţuiesc tot mai greu.

"În primul rând, laptele care trece prin aceste vămi este adus ilegal în România, fără să se respecte legea cotei alocate fiecărui stat UE. Numai Ungaria trimite anual 100.000 de tone de lapte în România, cantitate care ar trebui să se scadă din cota acestei ţări", a spus Caraş.

El a acuzat că firmele multinaţionale din sectorul alimentar "îngroapă producătorii autohtoni", aducând produse lactate din alte ţări, care subvenţionează zootehnia.

Un protest similar fusese anunţat şi în Vama Vărşand, însă până la ora transmiterii acestei ştiri acolo nu se adunase nimeni.

Crescătorii adunaţi la Nădlac spun că vor protesta până în jurul orei 16.00.

Circa 50 de crescători de taurine protestează în apropierea Vămii Petea

Doar aproximativ 50 de fermieri s-au strâns lângă Vama Petea şi protestează paşnic, aceştia fiind supravegheaţi de circa 30 de jandarmi.

Protestatarii au adus cu ei două recipiente, unul de doi litri, pe care au scris "Lapte - 2 lei" şi altul de jumătate de litru de apă plată, pe care au scris "Apă plată - 2 lei", spunând că preţul laptelui este redus cât cel al apei plate.

Ei au anunţat că vor încerca să determine tirurile din Ungaria care aduc lapte în România să nu intre în ţară, însă până la ora transmiterii acestei ştiri în zonă nu a ajuns niciun transport.

La ora 16.00 expiră autorizaţia pentru protest emisă pentru crescătorii de taurine.

Circa 20 de crescători de taurine s-au adunat să protesteze în apropierea Vămii Borş

Aproximativ 20 de crescători de taurine protestează, miercuri dimineaţă, în apropierea Vămii Borş, ei anunţând însă că la acţiune urmează să sosească şi alţi fermieri şi negociind cu autorităţile asupra locului în care pot manifesta, fără să blocheze traficul în punctul de trecere a frontierei.

Reprezentanţii Asociaţiei Crescătorilor de Bovine au negociat cu primarul comunei Borş, Batori Geza, cu şeful Serviciului de Poliţie Rutieră din cadrul Poliţiei Judeţene Bihor, Dorin Sava, şi cu subprefectul Traian Abrudan asupra locului în care pot protesta întrucât autorităţile declarau că protestul era aprobat pe amplasamentul Parcului Industrial Borş, situat la circa trei kilometri de Borş, în timp ce protestatarii afirmau că au primit autorizaţie de la Primăria Borş să organizeze mitingul în vecinătatea vămii, la circa cinci sute de metri de punctul de trecere a frontierei.

Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Bovine, Dorel Secară, a declarat că l-a anunţat pe subprefect că până la ora 12.00 la Borş vor ajunge alţi 110 crescători de bovine, din judeţele Cluj, Mureş, Botoşani, Neamţ, Suceava şi Harghita, cu maşini personale şi cu un autocar.

Autorităţile au invocat ca motiv pentru refuzul de a aproba protestul lângă vamă imposibilitatea de a parca toate maşinile în zona punctului de terecere a frontierei, însă fermierii au declarat că nu vor să blocheze vama şi că îşi pot parca maşini pe străzile din comuna Borş, nevrând să renunţe la dorinţa de a protesta în locul ales de ei.
După discuţiile cu autorităţile, cei circa douăzeci de protestatari s-au adunat într-un spaţiu din apropierea vămii şi au afişat pancarte cu inscripţii precum "Respect pentru fermieri" şi "Să ne creştem copiii cu lapte românesc".

Primarul comunei Borş, Batori Geza, a declarat că a emis autorizaţie pentru protest în apropierea vămii, însă apoi a trimis asociaţiei un fax cu o altă autorizaţie, pentru zona de la parcul industrial.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016