Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Radu Timis, CrisTim: Pana acum 4-5 ani ma intrebam in fiecare an daca scap de faliment


Proprietarul grupului de firme Cris-Tim, Radu Timis, considera ca niciunul dintre antreprenorii romani nu au inteles initial implicatiile falimentului Lehman Brothers, el fiind, spre exemplu, mai atent la evolutiile economice din vestul Europei. Antreprenorul spune ca grupul sau a trecut mai usor prin ultimul an de criza datorita specificului industriei alimentare, estimand in acelasi timp ca va mai dura cel putin inca doi ani si jumatate pana la incheierea crizei pe plan local.


"Atunci, pe loc, cred ca mai niciunul dintre antreprenorii romani n-am inteles ce inseamna caderea Lehman Brothers. Ceea ce s-a intamplat mai apoi ne-a ingrijorat, pentru ca efectele s-au transmis ca la piesele de domino. De regula suntem mai atenti la ce se intampla in tarile din vestul Europei, fiind mai putin legati de ce se petrece peste ocean. Cred ca prabusirea unui asemenea colos a avut loc in mod voit, deliberat, pentru a rescrie ordinea mondiala la nivel macro, de la sistemul bancar si pana la consumul de energie si petrol. Or, efectele unui asemenea fenomen nu se puteau limita doar la SUA si au venit ca un bumerang peste toate continentele. Criza a fost un rau necesar si joaca rolul unei curatari, pentru ca se ajunsese la un nivel de supraconsum care nu era sustenabil. Alternativa ar fi fost sa aiba loc o implozie.

Si la nivelul pietei romanesti, ultimii ani au adus cresteri spectaculoase ale consumului si efectele crizei sunt, la randul lor, pe masura. Industria carnii nu a fost la fel de afectata insa ca alte domenii, pentru ca alimentele ocupa un loc la baza nevoilor de consum. Poate daca as fi avut afaceri cu parfumuri sau caviar as fi simtit mai greu criza. Dar o surpriza prea mare n-a adus acest nou context, pentru ca firma pe care o conduc a fost mereu in alerta: pana in urma cu 4-5 ani ma intrebam in fiecare an daca scap de faliment.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Business Magazin
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016