Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Raportul activitatilor inspectorilor veterinari din ultima luna

raportul-activitatilor-inspectorilor-veterinari-din-ultima-luna

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANVSA) a comunicat, luni, raportul actiunilor intreprinse in luna decembrie. In perioada premergatoare sarbatorilor de iarna, presedintele institutiei, dr. Mihai Turcanu, a dispus structurilor de la nivel teritorial demararea actiunilor specifice si aplicarea masurilor de prevenire a aparitiei toxiinfectiilor alimentare.


Ca urmare a dispozitiei, la nivelul fiecarei DSVSA judetene, s-au constituit echipe mixte de control formate din cate un reprezentant din cadrul serviciilor sau birourilor cu atributii de inspectie si control.

Tematica de control a prevazut verificarea modului in care sunt respectate conditiile sanitare veterinare in targurile de animale, pietele agroalimentare, unitatile de comercializare a produselor alimentare de origine animala (carmangerii, macelarii, magazine alimentare, supermarketuri, hypermarketuri etc.), precum si in unitatile de alimentatie publica, de tipul restaurantelor, cantinelor, bufetelor, barurilor, etc.

Sanctiunile aplicate in urma verificarilor au constat in aplicarea unui numar de 143 de amenzi, in valoare totala de 156.810 de lei si emiterea a 4 ordonante de suspendare temporara a activitatii (in Alba, Vaslui si doua in Harghita), precum si doua ordonante de interzicere a activitatii (in Vaslui si Dambovita).

De asemenea, a fost confiscata o cantitate de 5.962 de kg de produse de origine animala (carne pasare si porc, produse din carne, produse lactate, produse din peste), care puteau pune in pericol sanatatea cetatenilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon


Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...

Oferta Speciala
valabila 48h


Au fost realizate 4.202 controale la unitatile respective, fiind verificate : 32 de abatoare, 136 de unitati de procesare carne sau lapte, 1.137 de magazine alimentare, 432 de supermarketuri, 330 de carmangerii, 557 de macelarii, 742 de restaurante, 80 de cantine, 36 pizzerii, 124 de fast food-uri, 63 de pensiuni turistice, 35 unitati de catering, 47 de pescarii, 65 de piete agroalimentare, 137 depozite alimentare, 60 de hale agroalimentare, 41 de brutarii si 149 de laboratoare de cofetarie-patiserie.

Dintre principalele nereguli, depistate de catre inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor in timpul controalelor, amintim:

- neintretinerea igienica a spatiilor de prelucrare si depozitare, ambalare ale produselor alimentare;

- nerespectarea conditiilor sanitare veterinare privind dotarea si intretinerea spatiilor de productie;

- absenta echipamentelor de protectie sau echipamente de protectie incomplete, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind intretinerea ustensilelor, manipularea produselor alimentare cu incalcarea normelor sanitare veterinare;

- valorificarea produselor alimentare etichetate necorespunzator.

- supraaglomerarea spatiilor de depozitare, lipsa inscriptionarii cu data transarii a carnii depozitate, monitorizarea graficelor temperaturii pentru agregatele frigorifice necompletate la zi.

In aceasta perioada, DSVSA judetene au asigurat serviciul permanenta a personalului din cadrul directiei sanitare veterinare respective, iar la sediul Circumscriptiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si al Circumscriptiilor Sanitare Veterinare Zonale a fost afisat programul de lucru, locatiile de pe raza judetului unde se putea realiza examenul trichineloscopic pentru carnea de porc, precum si numerele de telefon la care consumatorii puteau sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitar veterinare si pentru siguranta alimentelor.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Raportul activitatilor inspectorilor veterinari din ultima luna
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
Jessica Haver spune: Numele meu este Jessica Haver și sunt din Texas, în Statele Unite ale Americii, tocmai am primit împrumutul meu de la compania de împrumut Susan James chiar acum și am auzit despre această...
25 Iun. 2019 04:00:02
Raspunde la intrebare
Markybaetica spune: Cu ce tratez de Lypercosicum virus 5
24 Iun. 2019 20:45:36
Raspunde la intrebare
ELENA BURLACU spune: Bună ziua tuturor. Sunt aici pentru a împărtăși comentariile care vor fi minunate pentru cei care au nevoie de un împrumut. Numele meu este doamna Elena Burlacu din orasul Ramnicu Valcea din...
23 Iun. 2019 18:00:49
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Amestec de culoare inchisa, uscata, degajand miros. Este format din materie organica descompusa. Fab ...

Partea exteriorara a florii. ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016